Szakmai találkozó

2022.06.04. 13:00

Felkészültek az igazságügy digitalizációjára – Jogásznapot tartottak Zalaegerszegen

A szakma kihívásai, aktualitásai volt a témája a Magyar Jogász­egylet Zala Megyei Szervezetének Deák Ferencről elnevezett jogásznapján. A Willis Hotelben tartott rendezvényen többek között dr. Répássy Róbert parlamenti államtitkár, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettesének előadását hallhatták a jelenlévők.

Mozsár Eszter

Dr. Répássy Róbert a szakmát érintő kihívásokról és megoldásokról tartott előadást

Forrás: Seres Péter

A szakmai találkozót dr. Szabó Ernő Csaba megyei elnök nyitotta meg, aki elöljáróban elmondta, hogy előadásaik fókuszában a modern kor kihívásaira adott válaszok, illetve a digitalizáció áll. 

A program elején dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke a jogászegylet korábbi megyei elnökéről, dr. Szabó Ernőről emlékezett meg. 

A rendezvénynek otthont adó város nevében Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint azt hangsúlyozta: Zala jogásztársadalmának mindig kiemelt és fontos szerepe volt a régió közéletében. 

Répássy Róbert miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár előadásában többek között arról szólt, hogy az Igazságügyi Minisztérium Varga Judit miniszter vezetésével folytatja a megkezdett munkát, de az átszervezések után új feladatokat is kaptak, köztük a fogyasztóvédelmet. Felidézte, hogy a pandémia alatt az igazságügy jól vette az akadályt, s jóval előbb felkészültek már az elektronikus eljárások lebonyolítására. A jogásznapon szó esett továbbá a mesterséges intelligencia alapjogi kérdéseiről és annak bűnüldözésben betöltött szerepéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában