Találkozó

2022.06.14. 15:41

Elszármazottak találkoztak Szentpéterúron – Második alkalommal szervezték meg az eseményt

Második alkalommal hívták találkozóra az egykor a településen született és nevelkedett embereket. A rendezvényre közel háromszázan tértek „haza”, hogy önfeledten szórakozva együtt elevenítsék fel a szép emlékeket.

ZH

Fotó: ZH

Az ötlet gazdája Zobbné Szummer Mónika és testvére Szummer László, s 2019-ben az első találkozó nem várt sikert aratott a résztvevők körében. A rendezvény a Szentpéterúr Község Jövőjéért Közalapítvány, az Élhető Falvakért Egyesület és a Összefogás Szentpéterúrért Egyesület támogatásával valósult meg, tájékoztatta lapunkat Zobbné Szummer Mónika főszervező.

– Az első találkozó után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, mindenkinek nagy öröm, élmény volt a találkozó. Annak a reményében szerveztünk újabb alkalmat, hogy amíg még vagyunk, míg van, aki hazajön, és van, aki fogadja a hazatérőket, addig találkozzunk. Nincsenek szavak, amelyekkel ki lehet fejezni az örömet, a hálát, amit a településre érkezőkön láttunk - fogalmazott köszöntőjében a főszervező. 

Fotó: ZH

Lakatos István polgármester a falu elmúlt három évének főbb eseményeit szedte csokorba, majd szentmisén adtak hálát a találkozásért a résztvevők. 

A lelki táplálák után finom ételekkel vendégelték meg a hazaérkezőket, majd a helyi Fürge ujjak kézimunka szakkör énekes műsora és a Lavender tánccsoport előadása szórakoztatta az egybegyúlteket.  Szálinger Istvánt a szülőföld vonzása hozta újra a településre.

– Az anyakönyveket kutatva kiderült, hogy 1763-tól, anyai ágon az összes felmenőm idevalósi volt. Itt született, ide is temetkeztek, sőt két nagyszülőm ugyanazon a napon, november 20-án házasodott, mint mi. 

A programot a kötetlen beszélgetések mellett a Pacsai Retro Band zenekar műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában