Sósat vagy édeset?

2022.05.11. 17:30

Sznopek Veronika rendőr-cukrász tartott foglalkozásokat a letenyei lakásotthonban

A sütési praktikák mellett az életben rájuk leselkedő veszélyekről is fontos információkat tudhatnak meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság „Süt­ni jobb!” programjában részt vevő, lakásotthonokban élő gyerekek.

Horváth-Balogh Attila

Sznopek Veronika a lakóotthonban élő gyerekekkel együtt sütött

Forrás: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

A programba – és a közös sütés élményét nyújtó sorozat egyik foglalkozásába – kedd délután a sajtó munkatársai is bepillantást nyerhettek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége által fenntartott letenyei, Akácfa utcai lakásotthonba meghirdetett eseményen. 

Nos, a Zala Megyei Rend­őr-főkapitányság programja telitalálat, főleg hogy a gyerekek gasztronómiai ismereteit Sznopek Veronika rendőr főhadnagy, a ZMRFK bűnmegelőzési alosztályának előadója, az RTL Klub Mestercukrász című műsorának győztese bővíti, két kolléganője közreműködésével. 

– A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló program márciusban indult. Állami gondozott, hátrányos helyzetű gyermekek élménysütésen vehetnek részt, miközben munkatársaimmal, Császár Évával és Musta Mónikával élménypedagógiai foglalkozásokat is tartunk nekik. Célunk, hogy a gyerekeknek személyes példát, jövőképet mutassunk, s esetleg motiváljuk őket egy szakma megszerzésére is – hallottuk Sznopek Veronikától. – Úgy látjuk, a nebulók nagyon szeretnek sütni, s két foglalkozás között már kifejezetten várnak minket, a Facebookon privát üzenetekben érdeklődnek, hogy mikor jövünk újra. Hét lakásotthont látogatunk havi rendszerességgel, melyekben egy-egy alkalommal 10-12 gyermekkel foglalkozunk. 

Veronika elmondta: édes és sós finomságokat is készítettek már, s természetesen a gyerekek inkább édesszájúak. Most vajas keksz készült, amelyet aszalt gyümölcsökkel, magokkal díszítettek. 

– A „Sütni jobb!” program hivatalosan szeptemberben zárul, de ha nem nyerünk újra támogatást hozzá, akkor is folytatjuk, és további lakásotthonokat vonunk be – szögezte le végül Sznopek Veronika. 

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója pozitívan nyilatkozott a program fogadtatásáról, a lakásotthon egyik lakója, a 12 éves Farkas Rikárdó Pál pedig elárulta: kedvence a kosárka és a dobostorta, s ugyan szeret cukrászkodni, de azért inkább fodrásznak tanulna tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában