Kilencedik alkalommal

2022.05.28. 07:00

Ökosuli-találkozó a kanizsai Csónakázó-tó partján (videó)

A Miklós­fai iskola szervezésében tegnap kilencedik alkalommal szerveztek településrészi Öko-­találkozót a Csónakázó-tónál, ahol a kiskanizsai, valamint a palini Inkey-iskola tanulói több mozgásos feladatban mérhették össze a tudásukat.

Benedek Bálint

A palini Inkey-iskola tanulói a feladatok előtt alapos bemelegítést végeztek a Csónakázó-tó partján Fotó: Szakony Attila

Az intézmények tanulói kerékpárok nyergében érkeztek a tóhoz, ahol előbb a Miklósfai iskola igazgatója, Sebestyén Nikoletta elmondta: kiemelt feladatuknak tartják az ökoiskolai szemléletformálást, ezért szólították meg még 2011-ben a hasonló környezeti adottságokkal rendelkező településrészi intézményeket. Az összefogásból jó kapcsolat alakult, s most a gyerekeket több feladat várta a madár tanösvényen, de kipróbálhatták magukat a tájfutásban, a kincskeresésben is. 

A megnyitón a diákoknak a Csónakázó-tó születéséről és annak élővilágáról Musits Róbert, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve Nyirádi Ivett, a Zalaerdő Zrt. erdeiiskola-vezetője beszélt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában