Hagyományőrző, Kertbarát és Kulturális Egyesület

2022.05.05. 08:00

Fűszerkertet építettek: a kertbarátok ajándéka az ifjúsági háznak

A megyeszékhelyi Hagyományőrző, Kertbarát és Kulturális Egyesület szokásos tavaszi elfoglaltsága, hogy segítik rendbe tenni Botfán az Erdődy–Hüvös-kastélyban működő Mindszenty Ifjúsági Ház parkját.

Fincza Zsuzsa

A büszke alkotók az új kertben Fotó: Fincza Zsuzsa

Az idei megmozdulás keretében a Mrakovics Miklósné egyesületi elnök által vezetett szorgos vendégek új ágyásokkal is gyarapították a fűszerkertet. A kastély közelmúltban lezajlott felújítása, az új épületek kialakításának munkálatai és a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő erősen megviselték a kertet, ezért a résztvevők úgy döntöttek, nemcsak rendbe teszik a régit, hanem saját portájukról hozott fűszer- és gyógynövényekkel újat is építenek mellette. 

Az ajándékot természetesen nagy örömmel fogadta a kastély népe, dr. Illyés Zoltán, az ifjúsági ház vezetője pedig elmondta: a kertben termő növényeket felhasználhatják majd az ifjúsági házba érkező diákcsoportok és egyéb vendégek, de szándékaik szerint elsősorban bemutató célokat szolgálnak majd az erdei iskolások számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában