Ünnepség

2022.05.25. 07:00

Budavár ostromára emlékezett Keszthelyen a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub

Ünnepséget tartott a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub, felidézve, hogy 1849. május 21-én ért véget Budavár ostroma, a Görgey Artúr vezette honvéd hadsereg ezen a napon foglalta vissza az ország ősi fővárosát.

ZH

Az ünnepség résztvevői a kopjafánál

Ennek tiszteletére, 1992-től, a kormány határozata alapján, május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját, emlékeztetett Bajzik Lajosné klubtitkár. Lapunknak arról számolt be, hogy a klub nyugállományú tisztjein kívül a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a zalaegerszegi 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetői, továbbá a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség képviselői is elhelyezték koszorúikat a keszthelyi emlékhelyen felállított kopjafánál. A hősies tettet méltatta, a hős hazafiakat felidézte Tar Ferenc történész. Beszédet mondott az önkormányzat nevében Raffai-Réz Ildikó képviselő is. A szónokok kiemelték elődeink elévülhetetlen érdemeit, az el nem felejthető történelmi nagyságukat, emlékezve mindazokra, akik küzdöttek, szenvedtek, életüket áldozták a hazáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában