Lélek Imre előtt tiszteleg a konferencia

2022.05.06. 10:00

A radiológia legújabb módszereiről lesz szó Zalakaroson

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház radiológiai és izotópdiagnosztikai osztálya a Magyar Radiológusok Társasága ultrahangszekciójával együttműködve 15. alkalommal rendezi meg a Lélek Imre-emlék­ülést és továbbképző konferenciát a Park in Radisson Hotelben.

Benedek Bálint

Négyen a résztvevők közül: dr. Somogyi Rita, dr. Dobai Adrienn, dr. Molnár Diána és dr. Nagy Judit Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A tegnapi nyitónapon a konferencia elnöke, dr. Somogyi Rita, a megyei kórház radiológiai és izotópdiagnosztikai osztályának osztályvezető főorvosa elmondta: 340 résztvevő, 22 radiológiai kiállító, illetve 41 előadás igazolja, hogy van igény a hasonló, személyes találkozást nyújtó szakmai rendezvényekre. 

– A háromnapos eseményt 1996 óta szervezzük meg, általában kétévente, de a járvány miatt most három év után találkozunk újra – folytatta. – Lélek Imre professzor tudása előtt tisztelgünk a továbbképzést nyújtó konferenciával. Rendkívül nagy tudású, nemzetközi hírű radiológus volt, aki fővárosi és szegedi évek után Zalaegerszegen az akkor még városi kórház osztályvezető főorvosa lett. Nagyon sok újítás fűződik a nevéhez, például az ultrahang-diagnosztikát, az érfestéseket az országban először nálunk alkalmazták. Az elvei mentén dolgozunk, ő kifejezetten odafigyelt a továbbképzésekre, a fiatal szakorvosok nevelésére. Ezért a konferencián az elsődleges cél a teljesen új módszerek megismertetése. 

A szombati emlékülésen átadnak egy emlékplakettet. A díjat mindig egy olyan orvos kapja, aki az ultrahang-diagnosztika területén kimagasló tevékenységet végzett. Az elismerést idén dr. Győri Gabriella, a fővárosi Semmelweis Egyetem radiológus főorvosa érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában