„Kulcsátadás”

2022.04.28. 07:00

Nyerő varázsházikó: Murakeresztúrra került a támogatás (videó)

Szerdán „kulcsátadást” tartottak a település óvodájában, az intézmény árnyékolókkal gazdagodott egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

Horváth-Balogh Attila

Polgár Róbert, Németh Erika Mária és Szűcs Róbert az új árnyékolók alatt Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az Etalon Zala Kft. 2015-ben indította el a „Gyermekeink jövőjéért” programját, amely 2016 óta „Varázsházikó” program néven fut. A kezdeményezés azóta elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség, a CSR Hungary díját. A programot a cég tulajdonosai, kisgyermekes családapák szervezték azzal a céllal, hogy a kisgyerekek minél szebb, modernebb, kényelmesebb környezetben járhassanak óvodába. Lényege egy pályázat, amit évről évre meghirdetnek az óvodáknak: az a gyerekek feladata, hogy az óvónénik segítségével az otthonukban fellelhető, kidobásra ítélt anyagokból építsenek látványos „varázsházikókat”. A projekt célja, hogy így vezessék rá a nebulókat a környezettudatosságra, a tudatos energiafelhasználásra. 



Tavaly a versenyt a murakeresztúri óvoda nyerte meg, így övék lett az egymillió forint értékű fejlesztési támogatás. A pályázatot kiíró cég munkatársai az intézménnyel folytatott egyeztetés alapján árnyékolókat szereltek fel az épület keleti, benapozott homlokzatára, így a gyerekeknek nem kell a tűző napon játszaniuk. 

A beruházást szerdán adták át, beszédet mondott az Etalon Zala Kft. egyik tulajdonosa, egyben a program ötletgazdája, Szűcs Róbert, Polgár Róbert murakeresztúri polgármester, valamint az óvoda vezetője, Németh Erika Mária. Az átadóünnepséget az óvodások színesítették kedves műsorukkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában