Nőtt a kompon utazók száma

2022.04.20. 11:30

Megkezdődött a 176. balatoni hajózási szezon

A Szent Miklós zászlóshajón tartott szezonnyitó rendezvényen a Bahart további fejlesztési terveit is bemutatták.

Péter B. Árpád

Úton a Szent Miklós zászlóshajó. A Bahart mozgalmas szezonra készül

Forrás: Bahart

Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója arról is beszélt, a kedvező időjárásnak és a tó népszerűségének köszönhetően további forgalomnövekedés tapasztalható a kompokon: az év első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest 23 százalékkal nőtt az utasok száma. 

Kiemelte, az utazókat idén megújult kikötői arculattal várják, emellett frissítés lesz tapasztalható a kikötőkben, a hajókon és a cég elektronikus felületein is. A leginkább várt újdonság az online jegyvásárlás, amely a tervek szerint májusban indul, mondta el a társaság első embere. 

– Kiemelt szerep jut a flottafejlesztésnek, ami az első ütemben két új komp és két új katamarán építését jelenti – fogalmazott Veigl Gábor. – Ezek a hajók várhatóan már idén megérkeznek, egy-egy közülük pedig akár már május közepén a tónál lehet, amennyiben a Balaton vízszintje lehetővé teszi a szállítást. 

Az első hajó fogadására készülő tisztek sorfala Balatonfüreden
Forrás: Bahart

Emellett folytatódik a meglévő flotta felújítása, így például sorra kerül a Szigliget és a Szántód hajó, a Badacsony katamarán, valamint a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajó. 

Veigl Gábor beszélt arról is: május közepétől a megszokott Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonal helyett közvetlen járatok indulnak Siófok és Balatonfüred, valamint Siófok és Tihany között, a főszezonban így napi 9, pénteken és hétvégén pedig 10 hajójárat közlekedik Siófok és az északi parti célállomások között. 

Idén is lesznek buli- és Varázshajók, a büfékben pedig neves balatoni borászatok nedűit és helyi kézműves söröket is lehet vásárolni. Ezen túlmenően, a megszokott programkínálat mellett idén – partnerekkel közös szervezésben – koncertek, bulik, kulturális, sport- és gasztroesemények bővítik a balatoni hajózási kínálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában