A Csó-tónál

2022.04.11. 14:00

Jótékonysági futás Nagykanizsán

Mintegy kétszáz résztvevője volt annak a jótékonysági futásnak, amit egyhetes csúszással, szombaton délelőtt rendezett meg a Csónakázó-tónál a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványa, illetve a Kanizsai Futó- és Szabadidősport Klub.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A karitatív jellegű rendezvényt a várható rossz időjárási körülményekre való tekintettel tolták el erre a hétvégére, ám éppen emiatt kellett végül a résztvevőknek az esővel is megküzdeniük. Balogh László polgármester köszöntőjében egyebek közt arról beszélt, hogy ez a rendezvény nem verseny, hanem sok jó szándékú ember segítőkész megnyilvánulása, azaz ebből adódóan vált örömforrássá a futás. Kiemelte: a kanizsai futók nem világrekordokra törekednek, hanem egészségük megőrzésének szándéka és a közösségi élmény motiválja őket. 

 

Ezt a rendezvény is tükrözte, kisgyermekes családok, többen közülük házi kedvencekkel vették birtokba a teret. A megnyitót és a közös bemelegítést követően előbb a gyermekek 600 méteres távja startolt el, majd a gyaloglók mezőnyét, végül az 5 és 10 kilométeres táv résztvevőit indították útnak. Mészáros Adrienn, a „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítvány társelnöke lapunknak elmondta: előzetesen mintegy 150-160 fő jelentkezett a programra, ám a résztvevők száma a helyszínen csatlakozókkal meghaladta a kétszáz főt. Nevezési díjként ezúttal adományokat, elsősorban tartós élelmiszert kértek, amit a városban élő rászoruló családoknak, egyedülállóknak, valamint az ukrajnai krízis elől Nagykanizsára érkező menekülteknek juttatnak el.

 

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában