Csökkent a résztvevők száma

2022.03.18. 21:00

Sztrájkoló pedagógusok Zalában

A zalai általános és középiskolák többsége szerdán valamilyen formában támogatta a pedagógusok aznapi sztrájkját, erről számolt be Békési Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnöke. A csütörtökön délutánra beérkezett nem végleges adatok szerint 420 zalai kollégája csatlakozott a munkabeszüntetéshez, mondta.

Arany Gábor

Több intézményben szolidaritási nyilatkozat aláírásával fejezték ki egyetértésüket és támogatásukat. A január 31-i sztrájkhoz képest csökkent a résztvevők száma, mondta Békési Tamás. Ennek okát abban látja, hogy olyan légkör alakult ki, ami többeket eltántorított a sztrájktól. 

 

– Álhírek kaptak lábra, sokan úgy vélték, retorziótól kell tartaniuk. Elterjedt olyan híresztelés is, hogy a munkabeszüntetés idejére felfüggesztik a társadalombiztosításukat, mintha az idő alatt munkanélküliek lennének – említette. – Ez nem történhet meg, mert a sztrájk törvényes munkavállalói eszköz, de akadt, aki emiatt lépett vissza – tette hozzá. Szólt arról, hogy törekedtek a sztrájkot úgy lebonyolítani, hogy a diákokat a lehető legkevesebb hátrány érje. Sztrájknapnak hirdették meg megyénkben március 23-át is, de akkor a munkabeszüntetésben részt vevő pedagógusok is dolgoznak, hogy a tanulók a két sztrájknap alatt ne nélkülözzék a tanórák 50 százalékát, ami törvényi előírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában