Frissen Zalából

2022.03.09. 13:49

Megérkezett az egyedülálló oxigénterápiás gép a lenti gyógyfürdőbe

Daruval emelték be a gyógyfürdő új gyógyászati részlegének helyet adó épületbe az egyedülálló oxigénterápiás gépet a napokban.

Korosa Titanilla

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt évben elkezdett mintegy 2,4 milliárd forint értékű fejlesztés újabb mérföldkövéhez érkeztek, megérkezett az egyedi szolgáltatást biztosító oxigénterápiás eszköz, melyet a gyógyászati részleg első emeletén építettek be. A készülék Magyarországon egyedülálló, várhatóan az év második felében már a páciensek szolgálatába is áll. Az oxigénterápiát használhatják majd a stroke, műtétek utáni rehabilitáció során, a kezeléssel felgyorsítják a betegségek utáni gyógyulást. A terápia során tiszta oxigén kerül a szervezetbe és belélegzés során, illetve a bőrön keresztül fejti ki jótékony hatását.

 

Haladnak közben előre a munkálatok a fedett fürdőben, március 12-től már a megújult úszómedencét és a szintén felújításon átesett vizesblokkot is használhatják a vendégek, ezzel az étterem kivételével minden szolgáltatás elérhetővé válik a létesítményben. Utóbbi várhatóan a nyáron nyílik meg.

 

Kárpáti Zoltán azt is elmondta, hogy a fürdőfejlesztés munkálatai szeptember végére fejeződnek be várhatóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában