Az erénynek és tudománynak

2022.03.28. 14:00

Hetvenéves jubileumot ünnepelt a nagykanizsai Zsigmondy-Winkler középiskola

A Zsigmondy Vilmos Szakközépiskola Alapítvány szervezésében tartották meg szombaton a Zsigmondy-Winkler középiskola 70 éves jubileumára rendezett ünnepséget a jogutódnak számító Zsigmondy-technikumban.

Benedek Bálint

Balogh András, Laukó Emőke, Bene Csaba és Balogh László az emlékkönyvvel

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményen részt vett egykori diákok és tanárok megkoszorúzták a Sugár utcai épületet, majd a Zsigmondy-technikum kis tornatermében bemutatták Az erénynek és tudománynak című emlékkönyvet. 

 

Laukó Emőke, az intézmény igazgatója beszédében kiemelte: egykori zsigmondys diákként harminc éve olyan szellemiségű intézménybe került, melynek erejére manapság is támaszkodhatnak. Átszervezhető egy iskola, átépíthetik a falakat, de az őseiktől kapott örökség, a láng továbbvitele a legfontosabb. „Szerencsére jó úton járunk”, hangsúlyozta. 

 

A rendezvény főszervezője, Balogh András elmondta: a hét évtized során az intézmény elnevezése számtalanszor megváltozott, most a Vegyipari, Ásványolajbányászati és Geológiai Technikum 1951-es alapítására emlékeztek. 

 

– Ebből a jelentős időszakból majdnem negyven évet töltöttem az intézmény falai között – folytatta. – Csőgörné Kenese Mária ötlete nyomán elindult egyfajta emlékgyűjtés. Az öregdiákoktól kértünk történeteket egykori diákcsínyekről, képeket és megannyi személyes élményt. Sok sztorit kaptunk, s a Facebookon létrehozott Zsigmondy-csoportba feltöltött emlékek alapján állíthattuk össze a kiadványt. 

 

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja örült annak, hogy ennyi öregdiák érkezett emlékezni arra az intézményre, mely talán a karrierjüket egy életre meghatározta. 

 

Balogh László polgármester szerint Nagykanizsa büszke lehet arra, hogy mindig patinás középiskolai kínálattal rendelkezett. A Zsigmondy az eltelt 70 év alatt és most is minőségi szakemberképzést biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában