Telt házas program

2022.03.19. 16:00

Bemutatták A halál népbiztosa című dokumentumfilmet Zalaegerszegen

A Civil Összefogás Fórum Zalaegerszegi Szervezete dokumentumfilm-bemutatóra és közönségtalálkozóra hívta az érdeklődőket csütörtökön kora este.

ZH

Stefka István, Resetár Dániel és Huth Gergely Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A városi hangversenyteremben tartott telt házas találkozón A halál népbiztosa című történelmi dokumentumfilmet vetítették le, majd a film készítői közül Stef­ka István rendezővel, Huth Gergely producer-főszerkesztővel és Resetár Dániel színművésszel (Szamuely Tibor megformálójával) beszélgetett Stárics Roland, a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke. A program elején Bali Zoltán alpolgármester, a Fidesz helyi kampányfőnöke köszöntötte a jelenlévőket, megköszönve a szervezőknek, hogy a Tanácsköztársaság legsötétebb alakjáról és időszakáról szóló dokumentumfilmet a premier előtt elhozták Zalaegerszegre. Helyi példákat is említett az 1919-es vörös uralom rémtetteiről (egyebek közt az internálásokról, az üzemek és földek lefoglalásáról). Mint mondta, fontos, hogy a témát minél többen megismerjék, hiszen a történelem ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy ne kelljen újra átélni azt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában