Verseny

2022.03.22. 13:00

Az időjárással is megküzdöttek a horgászok Kustánszegen

A hal­mennyiség közel felét egy horgász fogta a vasárnapi egyesületi versenyen, így nem volt kérdés az első hely sorsa. Az időjárás azonban most sem fogadta kegyeibe a résztvevőket.

Gyuricza Ferenc

A verseny győztese, Zsemberi Dániel és felesége, Zsemberi-Kiss Tímea a mérlegelésnél

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Különösen azok panaszkodtak, akik a sorsolás eredményeként a tó nyugati partjára kerültek, ott a feltámadt széllel is meg kellett küzdeni. Kelemen Csaba, a szervező Göcsej Horgászegyesület elnöke szerint e tekintetben az utóbbi időben nincs szerencséjük.

 

– A tavalyi évzáró versenyen olyan hideg volt, hogy egyetlen halat sikerült a résztvevőknek kifogniuk – idézte fel. – Ezt a versenyt a március 15-ét megelőző hosszú hétvégére terveztük, akkor még néhány helyen jég borította a tavat, emiatt el kellett halasztanunk egy héttel. Azóta ugyan sokat javult az idő, de így is sikerült kifognunk a hét leghűvösebb napját – mondta.

 

Ennek megfelelően a horgászok száma is kevesebb volt a vártnál, a reggeli regisztrációnál 25 fő jelent meg, míg a mérlegeléskor közülük mindössze nyolcan jelezték, hogy van értékelhető halmennyiségük. Az összes kifogott hal tömege 55,91 kilogramm volt. Ebből a sorsoláskor a keleti oldalra került Zsemberi Dániel egymaga 24,31 kilogrammot teljesített. A Nagypáliban élő horgásznak hat pontyot, három keszeget és egy kárászt sikerült a vízből kivennie. A második helyen a zalaegerszegi Fülöp Emil végzett 12,77 kilogrammal, s ugyancsak ő jegyzi a verseny legnagyobb halát, egy 7,32 kilós pontyot, amit a mérete miatt visszaengedés előtt meg is jelöltek a horgászok. A harmadik helyet 4,98 kilogrammal a szintén zalaegerszegi Fodor János szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában