Jótékonysági akció

2022.03.10. 11:30

A Kanizsai Dorottya Kórházat támogatják: 800 ezer forint gyűlt össze a fesztiválon

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban szerdán adták át a Kanizsai Dorottya Kórház képviselőjének a XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál kapcsán meghirdetett jótékonysági akció során összegyűjtött pénzadományt.

Horváth-Balogh Attila

Kámánné Szép Terézia, Balogh László és dr. Marada Györgyi az átadón

Forrás: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az eseményre sajtótájékoztató keretében került sor, amelyen Kámánné Szép Terézia, a művelődési ház igazgatója elmondta: nagy büszkeség számára, hogy a lassan mögöttünk hagyott nehéz időszakban (legalábbis, ami a Covidot illeti) a hagyományoktól jelentősen eltérően ugyan, de sikerrel tudták megrendezni idén is a XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivált. Úgy fogalmazott: számos vállalkozás, cég, magánszemély és közösség sütötte, vitte a rendezvényre a finomabbnál finomabb fánkokat, az ezek értékesítéséből befolyó bevételt pedig a Kanizsai Dorottya Kórháznak ajánlották fel. A fánkok ellenértéke mellé még számos céges, illetve magánjellegű pénzfelajánlás érkezett, mindennek köszönhetően 767 800 forintnyi támogatást nyújthattak át tegnap a kórház képviseletében jelen lévő dr. Marada Györgyi orvos-igazgatónak. Az orvos-igazgató mindazoknak kifejezte a kórházvezetés köszönetét, akik az akció részeseként hozzájárultak annak sikeréhez. Egy cukrászati vállalkozás pedig külön is tett felajánlást, melynek képviselője diagnosztikai eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot adott át az eseményen dr. Marada Györgyinek. 

 

 

Kámánné Szép Terézia azt is elárulta, hogy a vendégek körében – dacolva a finomabbnál finomabb próbálkozásokkal – a klasszikus szalagos fánk volt a legnépszerűbb. 

 

 

Balogh László méltatta az intézményvezető, a ház dolgozói és a rendezvényt más módokon támogatók bátorságát, hogy a mostani nehéz helyzetben is vállalták a félig-meddig „karantén” rendezvény megszervezését és lebonyolítását. Ugyanakkor kifejezte abbéli reményét, hogy talán jövőre már újra a régi módon, tágabb körben bonyolíthatják le a fesztivált. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában