Frissen Zalából

2022.02.15. 07:00

Tűzifával is segített a rászoruló családoknak a megyei védelmi bizottság

Tíz év alatt hétszáznál több rászoruló család kapott segítséget a téli fűtési szezonokban a megyei védelmi bizottság akciója révén.

Arany Gábor

Koronczi László, az Intergép ügyvezetője, Molnár Csaba alezredes, a védelmi bizottság titkárságvezetője és dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A 2012 óta tartó tűzifaakció részleteiről hétfőn dr. Sifter Rózsa megyei kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke tartott tájékoztatót a kemendollári Intergép Kft. telephelyén, hiszen a cég a kezdetektől közreműködik az akcióban. A felhasználásra előkészített tűzifa innen jut el a családokhoz a zalaegerszegi Omega GM Kft. közreműködésével, míg a tűzifa beszerzését a Magyar Földgáztároló Zrt. finanszírozza. 


Dr. Sifter Rózsa elmondta, a védelmi bizottság titkársága minden ősszel felveszi a kapcsolatot az önkormányzatokkal, az országgyűlési képviselőkkel, hogy megtalálják azokat a rászorulókat, akiknek komoly segítséget jelent a tűzifa. A járvány sok embert hozott nehéz helyzetbe, ezért ez a támogatás még jobban felértékelődött. Idén 1,3 köbméter, 33 ezer forint értékű tűzifa-támogatást adtak családonként. A megye 31 településén 90 családhoz jutott el adomány, az akció január 27-én kezdődött és ma fejeződik be. 


A kormánymegbízott szólt arról is, hogy idén kilenc család kapott 10-10 ezer forint értékű élelmiszercsomagot. Az élet- és vagyonbiztonság megóvása érdekében pedig a katasztrófavédelmi igazgatóság és a tűzvédelmi bizottság öt füstérzékelőt adott át fával fűtő családoknak és öt szén-monoxid-érzékelőt olyan háztartásoknak, ahol gázt használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában