Megvolt az idei első ülés

2022.02.14. 16:00

Óvatosan, de tervezgeti az idei programokat a Miklósfai Kertbarát Kör

A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör vezetősége nemrégiben megtartotta idei első ülését a településrész Mindenki Házában. Az összejövetelen a tagok – a járványhelyzet miatt – óvatosan, de döntöttek néhány fontos kérdésben.

Benedek Bálint

A kertbarát kör tagjai már előkészítették a közelgő tisztújítást is Fotó: ZH

Németh József elnök az ülésen elhangzottakról tájékoztatta lapunkat. Elmondta: mivel a kertbarát kör tisztségviselőinek 5 éves megbízatása lejárt, ezért a vezetőség 3 fős jelölő bizottságot választott a tisztújító közgyűlés előkészítésére és a jelöltállításra. Ennek tervezett időpontja március 11-én (péntek) 18 órától lesz a Mindenki Házában. Az egyhangúan megválasztott jelölő bizottság elnöke Ábrahám János, tagjai Paulik Zoltán és Spolár István. A vezetőség szándéka szerint továbbra is fiatalítani szeretné a vezetőséget és a tagságot.

 

- Jeles napon, március 15- én (kedd) 13 órától a leadott minták bírálatával tartjuk a pálinkamustrát - folytatta az elnök. - A gyümölcspárlatok leadása március 10. és 11. (csütörtök, péntek), 17 órától lesz a Mindenki Házában. Ezt követi a borverseny, melynek egyelőre a tervezett időpontja április 9-én szombaton lenne, majd a családi napot előreláthatólag április 24-én tartanánk. A kertbarátok buszos kirándulását a Badacsony környéki pincészetekbe a nyár elejére tervezzük.

 

A "Fenntartható gyümölcstermesztés és borkultúra népszerűsítése Nagykanizsán" című projektből hat rendezvényt vállalt a kertbarát kör, ám a járvány miatt csak hármat tarthattak meg. A program összeállításán jelenleg is dolgoznak, szeretnének emlékezetes előadásokkal előrukkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában