Frissen Zalából

2022.02.02. 11:00

Még az idén felújítják a pacsai József Attila utcát

Naponta nagy forgalmat lebonyolító utca felújítását tervezi az önkormányzat, a munkálatokat még ez évben elvégzik.

Arany Gábor

Kelemen Tamás, Pacsa polgármestere

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A József Attila utca – ahol az iskola és óvoda, játszótér, sportcsarnok található – Gagarin és Ady utca közötti szakaszának felújítására belügyminisztériumi pályázaton nyert támogatást az önkormányzat – közölte érdeklődésünkre Kelemen Tamás polgármester. A beruházás 7 millió forintos önrésszel valósulhat meg, a tervek szerint nyáron, az iskolai és óvodai szünet idején. Megújul az utca burkolata és a szegélyezése, valamint a szennyvízaknák fedlapjait cserélik ki. 

 

A polgármester arról is beszámolt, hogy közel százéves adósságukat törlesztik, kiépül végre a járda Pacsatüttösre. A két település 1928-ban egyesült, de a biztonságos gyalogosközlekedés feltételeit nem teremtették meg a tüttösi részre vezető állami fenntartású út mellett. Az ipari parkig tartó járdaszakasz 2018-ban készült el, a hiányzó, a tüttösi belterületig vezető további 300 méter kiépítésére pedig már megkötötték a kivitelezői szerződést. A 14 millió forintos költséggel tervezett beruházás tavasszal kezdődik, állami területet is érintően. 

 

Hamarosan, a téli üzem­idő lezárultával megkezdődik a 75-ös főút Pacsán átvezető szakaszának is a felújítása a Magyar Közút Zrt. beruházásában. Ehhez kapcsolódóan a város keleti végén a főút alatt áthúzódó csapadékcsatorna kitisztítását és az áteresz jelentős bővítését vállalta magára az önkormányzat, mondta el végezetül Kelemen Tamás.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában