Több mint 21,1 millió forintot nyertek

2022.02.08. 09:00

Két pályázat nyert, egy elbírálás előtt Söjtörön

A községi honlap beszámolója szerint két belügyminisztériumi pályázaton összesen több mint 21,1 millió forintot nyert nemrég az önkormányzat.

Varga Andor

Az egyik program keretében a kispusztai falurészbe vezető és a tavaly nyári heves esőzések során megrongálódott mészkőzúzalékos utat állítják helyre, nagyjából 3,7 millió forintos, vissza nem térítendő vis maior támogatásból. A Járási Startmunka Mintaprogramban elnyert közel 17,5 millió forint pedig tíz közfoglalkoztatott alkalmazását teszi lehetővé. Itt a bérköltség mellett 4,5 millió forint értékben lehetőség van beruházásra is, s ebből a keretből az egészségház mögötti önkormányzati garázsok újulnak meg. Könyves Gábor polgármester elmondta: erre nagy szükség is van, mert az elmúlt években, például a mintaprogramban annyi gépet és eszközt sikerült beszerezniük, hogy a tárolásra elfogyott a hely. 

 

 

És a söjtöri önkormányzatnak van egy frissen benyújtott pályázata is, mely az óvoda belső felújítását és akadálymentesítését célozza. Segítséget szintén a belügyi tárca egy pályázatától remélnek, a projekt összköltsége meghaladja a 37,6 millió forintot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában