Frissen Zalából

2022.02.07. 14:54

Folytatódik az ivóvízhálózat-fejlesztés Zalaegerszeg Magasbükk településrészén

Január végén elkezdte az ivóvíz kiépítésének második ütemét a Bazitához közeli és Babosdöbrétével határos Magasbükk városrészben a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorcium. A bruttó 106 millió forintos beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósul meg, a kivitelezéssel várhatóan 2022. augusztusában végeznek.

Mozsár Eszter

Szilasi Gábor, Vigh László és Balaicz Zoltán egy régi, köztéri ivókút mellett

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Több évtizedes lakossági kérésnek tesz eleget Zalaegerszeg megyei jogú város önkormányzata, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester a sajtóbejáráson. 2016-ban mintegy 20 millió forintos ráfordítással 23 ingatlanba vezették be a vizet, a munkát akkor forrás hiányában nem tudták folytatni. 

A Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően ebben a második ütemben további 67 ingatlan esetében lesz megoldott az ivóvízellátás. Az állami támogatásból közel 600 méter hosszon gerincvezeték épül, s 210 méter hosszon létesülnek bekötések. A nadrágszíj-parcellákra és az épületek nélküli ingatlanokra nem építenek ivóvíz-beállást, ám később a tulajdonosok saját finanszírozásból pótolhatják a rácsatlakozást. A domborzati viszonyok miatt a megfelelő víz-, illetve tűzivíz ellátáshoz egy nyomásfokozó berendezést építenek, s a tűzivíz-ellátást négy kitörésbiztos, földfeletti tűzcsappal biztosítják.  

A helyreállítást követően az utat zúzottkővel terítik le, tette hozzá Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő, akihez folyamatosan érkeztek a jelzések az ivóvízhálózat kiépítésével kapcsolatosan. 

– A mellettünk lévő település, Babosdöbréte önkormányzata pályázni szeretne a bekötőút megújítására. Ha az sikerül, akkor a köves helyett aszfaltos úton közlekedhetnek a helybéliek – mondta Szilasi Gábor. 

A sajtótájékoztatón részt vevő Vigh László országgyűlési képviselő, miniszter biztos hangsúlyozta: fontos, hogy minden magyar ember számára biztosítva legyen az alapvető infrastruktúra. Ebben az évben még több hasonló helyszínen lesz ilyen beruházás, tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában