Frissen Zalából

2022.02.21. 06:50

A Keszthelyi Városi Karneválon több százan vonultak fel a belvárosban (videó)

Több száz maskarás résztvevő vonult fel szombaton a XXI. Keszthelyi Városi Karneválon, hogy közös erővel elűzze a telet. A 44 egyéni és csoportos jelmezest ezrek tapsolták a kastélytól a Fő térig.

Péter B. Árpád

A zöld kukac jelmezét ezúttal a Csány-Szendrey-iskola elsősei öltötték magukra

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Dévényiné Balogh Gyöngyi, a szervező Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének (BBHE) elnöke azt mondta: teljes szívükből készültek arra, hogy a tavalyi kényszerű szünet után ismét mosolyt csaljanak sokak arcára Keszthelyen. 

A hercegi pár: Horváth Tamás és Ebedli Ramóna vezette a menetet
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– Jó látni a gyerekeket, a szülőket és a pedagógusokat a sikeres felvonulás után, s ez minden nehézségért kárpótol – szögezte le az elnök, elárulva: imádkoztak azért, hogy ne essen az eső. A fohász pedig meghallgatásra talált, csupán néhány csepp ijesztett rá a gyülekező sokaságra a kastély bejáratánál. 

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Czéduláné Horváth Beatrix, a BBHE elnökségi tagja arról beszélt, összeszokott csapat dolgozott a rendezvény sikeréért, de „az utolsó pillanatokban azért mindenki keze alatt égett a munka”. Kiemelte, a támogatók, szponzorok jóvoltából minden felvonuló ajándékkal távozott, a borbarát hölgyek pedig örültek a sok mosolynak, hisz’ tulajdonképpen ez élteti a rendezvényt. 

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– A keszthelyi karnevál az egyik legzseniálisabb programja a városnak, amely a legtöbb civilt mozgatja meg, a legtöbb vállalkozás támogatja, és a legnagyobb elhivatottságot lehet érezni iránta a térségből – szögezte le Balogh-Kovács Beatrix konferanszié és „mindenes”, hozzátéve: jó látni a felvonulókat, azokat az ifjakat és felnőtteket, akik szívesen mókáznak farsang idején. 


Azt is elárulta: volt, hogy mínusz 20 fokban, s akadt, hogy verőfényes napsütéseben, „szinte tavaszban” rendezték a Keszthelyi Városi Karnevált, de a résztvevők mindig kellemes élményekkel távoztak a történelmi belvárosból, s így volt ez idén is. 

 


A program során az érdeklődők gyönyörködhettek például Mr. Piano – vagyis Vágó János – játékában. A népzenész a karneválon leginkább jókedvre hangoló szerzeményeket játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában