A koronavírus miatt inkább miniesküvőket tartottak tavaly

2022.02.14. 06:50

12. Kanizsai Esküvő Kiállítás: A szektor szolgáltatói bíznak a nagy lagzik szervezésében

A tűzijá­ték-­szolgáltatástól az autóbérlésen át az esküvői dekoráció elkészítéséig akár a teljes esküvőt megszervezhették a házasságra készülő párok szombaton a 12. Kanizsai Esküvő Kiállításon.

Benedek Bálint

Lukács Mária segített a megfelelő karikagyűrűt kiválasztani Némedi Csabának és menyasszonyának, Horváth Viviennek Fotó: Gergely Szilárd

Az esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, ám a szervező Osvald Gábor esküvői meghívókat készítő vállalkozó szerint szerencsére az esküvőszervezéssel foglalkozó szektor ugyanolyan lendülettel dolgozik, mint 2019 előtt tette. Ezúttal az ország több pontjáról 30 szolgáltató érkezett, sőt még egy horvátországi ékszer­üzlet is képviseltette magát. Ilyenkor lehetőség nyílik a szakmai tapasztalatcserére, örömmel töltötte el a házigazdákat, hogy sok párnak segíthettek gördülékenyebbé tenni a készülődést. 

 

 

Schmidt Tímea, az egyik kanizsai belvárosi esküvői ruhaszalon tulajdonosa úgy érzi, nincs új a nap alatt, a hölgyek többsége még mindig rajong a hagyományos menyasszonyi ruhakölteményekért. De valamit mégis változtatott a szokásokon a koronavírus. 

 

Több, különféle stílusú menyasszonyi ruhát is bemutattak alkalmi modellek (képünkön balról): Kozári Lora, Dúró Anna, Szendrődi Dóra, Mikola Alexandra, Farkas Viktória és Strobl Barbara Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

– Ha megjelennek az előző évi házasságkötési statisztikák, biztosan csúcsokat döntenek majd – fogalmazott. – Viszont ennek 60 százaléka miniesküvő volt, a házasságkötő teremben maximum tíz fővel. Sőt, manapság ritkák a 100 fő feletti lakodalmak, míg korábban éppen azok voltak túlsúlyban. Ehhez az alkalomhoz egy csinos ruha épp elegendő a butikból, ezért országosan is visszaesett a szalonok forgalma. 

 

 

A tornyiszentmiklósi Némedi Csaba és menyasszonya, a kanizsai Horváth Vivien viszont népesebb lagzit tervez szeptember 17-re. A fiatalok határozott elképzeléssel érkeztek a kanizsai kiállításra, hiszen Csabának még nincs öltönye, Viviennek pedig menyecskeruhát kell találnia. Mindezek mellett a gyűrű is hiányzott a leltárból. Szerencsére a számukra megfelelő ékszert gyorsan megtalálták a kiállítás keretein belül. 

 

 

– Másfél évvel ezelőtt az interneten ismerkedtünk meg, de az első kanizsai randi után tudtuk, hogy mindig együtt szeretnénk lenni és megöregedni – mesélték a fiatalok. – A Fejér megyei Vál településen található szerelemszobornál történt a lánykérés. A templomi esküvő Tornyiszentmiklóson lesz, a polgári Nagykanizsán, ott telepedünk le, ahová a sors repít bennünket. 

 

 

A jegyespár a gyűrűt Lukács Mária kanizsai ékszer­üzletében választotta ki. A tulajdonos szerint az idei karikagyűrűtrend változatos képet mutat, hiszen mindenféle dizájnt és variációt keresnek a házasságra készülők. Ismét nagy népszerűségnek örvendenek a klasszikus fazonok, de az egészen extrémeket is keresik. Utóbbiak közül általában a nehéz, 6-7 grammos és vastag falú egyeseknek kényelmetlen lenne, mások pedig kifejezetten ilyet szeretnének viselni egész életükben. 

 

 

A kanizsai Siposné Gerencsér Henriett cukrász a torta és aprósütemény kiválasztásában, míg a pati Sebőkné Antalics Veronika esküvői dekoratőr és virágkötő a díszítésben, a csokrok elkészítésében igyekezett jó ötletekkel ellátni a párokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában