Frissen Zalából

2022.01.14. 14:00

Söjtör határában 60 hektáros napelempark épül hamarosan

A faluban útfelújítás kezdődött a napokban, a település határában rövidesen kezdődő naperőmű-beruházáshoz kapcsolódva.

Varga Andor

Zajlik az útfelújítás Söjtör határában

Forrás: Önkormányzat, Söjtör

Söjtör határában az elmúlt években gombamód szaporodtak a napelemparkok, az eddigi legnagyobb beruházás viszont csak most következik: a MET Söjtör Solar Park Kft. beruházásában 60 hektárra tervezett, 33 300 kW teljesítményű erőmű kezd épülni rövidesen, amit külterületi út felújítása is megelőz. 

– A hét elején indult el az önkormányzat 0450 helyrajzi számú útjának felújítása – mondta el Könyves Gábor polgármester. – A 70 millió forint értékű rekonstrukciót teljes mértékben a napelempark építője finanszírozza, keretében pedig a zsidó temető felé vivő, 2 kilométeres útszakasz 5 és fél méter szélességű stabilizációt kap. Az építkezés során megújul a padka, illetve egy szakaszon az árok- és az átereszrendszer is, az útszakasz pedig időjárásállóvá válik, tehát a söjtöriek csapadékos időben is közlekedhetnek rajta. 

A naperőmű-beruházáshoz kapcsolódóan a helyi Felsőtemető mellett tavaly novemberben egy alállomást is építeni kezdtek, ennek átadása nyár közepén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában