Frissen Zalából

2022.01.22. 17:00

Nyáron tarthatnak Oktoberfestet?

A település elöljáróiban felmerült, hogy járványügyi megfontolásból nyáron kellene megtartani az Oktoberfestet. A felvetést sokan kritizálják.

NA

2019-ben hatmillió embert vonzott az Oktoberfest Münchenben

Fotó: pixabay

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is le kellett mondani a korábban évről évre látogatók millióit – legutóbb, 2019-ben hatmillió embert – fogadó Oktoberfestet Münchenben. Annak érdekében, hogy ezt 2022-ben elkerülje a város, egy ideje szó van arról, hogy korábbi időpontra tennék a rendezvényt – számolt be a turizmus.com. Hubert Aiwanger, Bajorország gazdasági minisztere január elején azt nyilatkozta, hogy mivel a járványhelyzet nyáron sokkal nyugodtabb, komolyan fontolóra kell venni, hogy a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeket nem kellene-e inkább nyáron megtartani. 

A felvetést sokan kritizálták, ennek ellenére a város még megvizsgálja a rendezvény előrehozásának lehetőségét. A jelenlegi tervek szerint az Oktoberfestet 2022-ben szeptember 17. és október 3. között rendezik meg. Eddig egymás után kétszer maradt el a 200 éves múltra visszatekintő rendezvény, ennél hosszabb ideig csak a háborús időkben szünetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában