Frissen Zalából

2021.12.03. 11:30

A zalaegerszegi Péntek Károly lett az Év fiatal vállalkozója

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül adták át a 13. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Ezzel az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) minden évben azt a 18–40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt. Az Év Fiatal Vállalkozója díj 2021-es nyertese ezúttal a mára milliárdos cégcsoportot felépítő zalaegerszegi Péntek Károly, a Windoor cégcsoport tulajdonosa lett, tájékoztatott közleményében a FIVOSZ.

ZH

Péntek Károlynak dr. Kováts Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke adta át az Év fiatal vállalkozója díjat Fotó: ZH

Fotó: SZECSI ISTVAN

A hazai fiatal vállalkozók számára elnyerhető legfontosabb elismerés birtokosa amellett, hogy egy éven át példaképként és nagykövetként szolgálhat több százezer hazai fiatal vállalkozó számára, megannyi lehetőség kihasználásával segítheti elő mind a cégcsoport, mind saját szakmai fejlődését.

Péntek Károlynak dr. Kováts Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke adta át
az Év fiatal vállalkozója díjat Fotó: ZH

Péntek Károly zalai lokálpatriótaként tudja, hogy a saját környezetben való működés is hozzásegítette ahhoz, hogy kiemelkedőt alkosson, fogalmaz a szövetség híradása. Kitartását a sportszeretetének köszönheti, többször is teljesítette a maratoni távot. Első vállalkozását 22 évesen, friss diplomásként alapította, s nyílászárókat forgalmazott, és a beépítést is végezte. Vállalkozásai mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételt hoznak, közel 70 család számára biztosítva megélhetést. 2019-ben új piac felé nyitott, szabadidőközpontot fejlesztett, a koronavírus alatt két új céget is alapított: autómosót, autószalont és szervizt hozott létre.

A Fiatal Vállalkozók Hete Üzleti és Karriershow a hazai gazdasági utánpótlásnevelés fontos eseménye, ahol idén is közel 50 vezető osztotta meg tanácsait a vállalkozásban és karrierépítésben gondolkozó fiatalokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában