Frissen Zalából

2021.12.19. 20:15

Optikai vadriasztó kerítés és tyúktolvajok - mutatjuk az elmúlt hét összefoglalóját

Összeszedtük az elmúlt hét legolvasottabb híreit!

zaol.hu

Az optikai vadriasztó

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Sokan imádkoznak az öt éves daganatos kisfiúért Zalában

 

Takács Bálint, az öt éves hagyárosböröndi kisfiú pont olyan vidám, mosolygós és játékos gyerkőc, mint a legtöbb kis óvodás ebben a korban. Idén ősszel azonban egy ártatlannak tűnő pocakfájás pár nap alatt teljesen megváltoztatta a kisfiú és családjának életét. Cikkünket itt olvashatja el!

 

Felavatták Mihály deák, az 1421-es városbíró szobrát Zalaegerszegen

 

Forrás: Pezzetta Umberto

 

A megújult Göcseji Múzeum és Mária Magdolna Plébániatemplom közti téren avatták fel a megyeszékhely 1421-es, már városként való említésekor tevékenykedő városbíró, Mihály deák szobrát. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Varga Judit igazságügyminiszter. Cikkünket itt olvashatja!

 

Beiktatták a győzteseket a Magyar Paralimpiai Bajnokok Klubjába

 

A Ludwig Múzeumban tartott szerdai eseményen megjelentek már visszavonult aranyérmesek is. Tudósításunkat itt olvashatja el!

 

Elhunyt Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke

 

Sári Nándor Forrás: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Szívinfarktus következtében a Kanizsai Dorottya Kórházban csütörtökön, 64 éves korában elhunyt Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke, mesteredző. A klub alelnöke, Kurucz Attila megerősítette a hírt. Részletek itt.

 

Tyúktolvajokat fogtak a keszthelyi rendőrök

 

A körzetti megbízottak Zalavár külterületén 2021. december 13-án este 20 óra 27 perkor intézkedés alá vontak egy 28 éves söjtöri férfi által vezetett tehergépkocsit és annak utasait. Az igazoltatás során gyanús körülmények merültek fel, így az intézkedő rendőrök a jármű csomagterét is átvizsgálták, amiből 175 darab élő tyúk került elő. Az esetről itt olvashat többet!

 

Hídfejnek ütközött egy autó Nagykanizsán

 

A rendőrség sajtóügyeletesétől megtudtuk: a balesetet szenvedett gépkocsiban négy fő utazott, melyet egy 43 éves férfi vezetett. Az anyósülésen utazó 25 éves nő könnyebben sérült. Az autó sofőrje figyelmetlenségből hajtott a hídfőnek. A hírről kedden számoltunk be!

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Optikai vadriasztó kerítést telepítettek a 74-es főút mellett

 

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, Anti András alezredes arról számolt be, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival közösen helyezik a vadriasztó prizmákat a 74-es út mellett Zalaegerszeg térségében. Tudósításunkat itt olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában