Frissen Zalából

2021.12.02. 14:00

Nem várhattak tovább a járda felújításával Zalaszentjakabon

A faluban saját forrásból láttak neki a temető felújításának, a szociá­lis-tűzifa mennyiségét pedig megemelték, így minden rászorulónak jut téli tüzelő. Molnár József polgármester elégedett az elmúlt időszak előrelépéseivel.

Benedek Bálint

Molnár József büszke a temetőben elvégzett felújításokra is, de van még tennivaló a településen Fotó: Szakony Attila

Szerinte Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő figyel a kistelepülésekre és segít a vidék lélekmegtartó erejét megőrizni.

– A Magyar falu program keretében nemrég 30 millió forintot nyertünk a Hunyadi utca felújítására – fogalmazott a településvezető. – Az útburkolat az évtizedek során elhasználódott, összetöredezett, és mindenütt kátyúk tarkítják. A támogatás megérkezett, sőt, már a kivitelező is megvan, azonban nem akarunk még kapkodni, várunk tavaszig, amikor kedvező időjárási körülmények közt végezhető el az aszfaltozás, illetve a padka és a vízelvezetők tisztítása.

Molnár József hozzátette: a faluszéli temetőnél nem várhattak tovább, nemrégiben saját erőből 1,8 millió forintból elkészült a járda aszfaltozása, mely régi problémát oldott meg. A hozzátartozók eztán normális körülmények között közelíthetik meg a sírkertet, melynek kerítését is elbontották, és elindult a temető bővítése is. Az új kerítés építésére valószínűleg újra pályáznak a Magyar falu programba.

Molnár József büszke a temetőben elvégzett felújításokra is, de van
még tennivaló a településen Fotó: Szakony Attila

– Elindult a szociális-tűzifa kiszállítása – folytatta a polgármester. – Rászorulók, idősek és egyedül élők 73 köbmétert igényeltek. Mivel nagy igény mutatkozott a tüzelőre, a képviselő-testület további 51 köbméterrel bővítette a mennyiséget, így tehát összesen 124 köbméter jut karácsonyig az érintett ingatlanokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában