Frissen Zalából

2021.12.21. 16:00

Felújították a miháldi Táncsics utcát

Több lakó köszönetet mondott azért, hogy aszfaltburkolat került a Táncsics utca nyomvonalára. A beruházás 13,5 millió forintba került.

Pásztor András

Cseresnyés Péter képviselő (balról), Horváth László kivitelező és Gerő Sándor polgármester az aszfaltozott Táncsics utcában

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A múlt pénteki avatáson Gerő Sándor polgármester elmondta: régóta keresték azt a pályázati lehetőséget, amellyel sikerül felújítani a Táncsics utca közel 350 méteres szakaszát. Végül a Belügyminisztérium által kiírt fel­adatellátást szolgáló fejlesztések keretében sikerült megvalósítani a beruházást. 


– Az elnyert támogatás 11,5 millió forint volt, amihez további 2 millió forint önerőt biztosítottunk – mondta a polgármester, aki hozzátette: az elmúlt időszakban látványos fejlődésnek indult a település, miután több pályázaton is sikerrel szerepeltek. – Azt gondolom, az itt élők maguk is érzik, hogy jó irányba sikerült elmozdulni. 


Az ünnepélyes avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki jelezte: az elmúlt 5-6 esztendőben közel 240 millió forint pályázati támogatás érkezett Miháldra, ezekből a forrásokból utakat, járdákat, intézményeket sikerült felújítani, illetve eszközöket beszerezni. 
– A magyar vidék még sosem jutott akkora támogatáshoz, mint most, az Orbán-kormány idején – fogalmazott a képviselő, aki hozzátette: szeretnék folytatni a vidéki Magyarország fejlesztését, de ez csak úgy lehetséges, ha jövő év áprilisában is bizalmat kapnak a választóktól egy újabb ciklusra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában