Frissen Zalából

2021.12.28. 13:00

Ajándékot kapott a pórszombati önkéntes mentőcsoport

Ruházati alapfelszerelést kaptak a helyi önkéntes mentőcsapat tagjai a karácsonyt megelőző napokban.

Korosa Titanilla

Tánczos László, Tóth Tibor és Varga Gergő főhadnagy (Lenti HTP) a felszereléssel Fotó: Korosa Titanilla

A felszerelést Tóth Tibor rendelkezési állományban lévő tűzoltó alezredes adta át Kemény József nyugállományú polgári védelmi ezredes, a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökének megbízásából.

 

Tóth Tibor elmondta, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán nyert el a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség önkéntes mentőszervezetek részére felszerelést, Lenti járás területén két településre, Lentibe és Pórszombatra került ezekből.

 

- Ezek a csoportok az adott település védelmi képességét növelik, polgári védelmi feladatokat látnak el, és úgynevezett önmentő feladatokat tudnak elvégezni, vagyis már az előtt hozzákezdhetnek a szükséges mentéshez veszélyhelyzet esetén, mielőtt a hivatásos egységek kiérkeznek - magyarázta. Tánczos László, Pórszombat polgármestere megköszönte az ajándékot, és elmondta, hogy a falut többször sújtotta már árvíz, előfordultak viharkárok, ezért szükségét érezték egy települési beavatkozó csoport létrehozásának, melynek tagjai azonnal tudnak reagálni az eseményekre.

 

- A helyi önkéntes mentőcsoport tagjaival elvégeztünk egy képzést a polgári védelmi szervezet kötelékében -magyarázta a település vezetője. - Több védelmi gyakorlatot is végrehajtottunk már a faluban. Jó csapat kovácsolódott össze, szükség esetén rendelkezésre áll jelenleg 9 fő, akikkel azonnal megkezdjük a védekezést káresemény idején, és előkészítjük a terepet a hivatásos szerveknek. Hozzátette, hogy előfordult már éles helyzet, raktak homokzsákot, mikor megáradt a patak a faluban, de veszélyes fa kivágását és egy tetőre dőlt fa eltávolítását is elvégezték. Tóth Tibor ehhez hozzátette, hogy a 9 fő talán kevésnek tűnik, de az önkéntes mentőcsapat tagjai fel vannak készítve arra, hogy mit tegyenek veszélyhelyzetben, hozzájuk csatlakozhatnak a falubeliek, és az ő irányításukkal közösen végezhetik a feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában