Frissen Zalából

2021.12.19. 07:00

A Rénszarvas-futam sem maradt el Újudvaron

Az elmúlt hétvégén jótékonysági akciót hirdettek a településen az adventi kézműves vásár és termelői piac idejére, valamint több program is várta a látogatókat.

Korosa Titanilla

Rénszarvas-futam a Kanizsai Futóklub szevzésében, elöl Gomnor Nikoletta

Kora délután nyitott meg a az adventi sokadalom, ahol Kanizsai Futóklub szervezésében tartották meg ötödik alkalommal a Rénszarvas-futam futóversenyt. A gyerekek a piac körül teljesítettek egy kört, a felnőttek pedig 10 kilométeres távot vállaltak a TV toronyig. Gombor Nikoletta, a futóklub tagja elmondta, hogy az újudvari a legnépszerűbb futásuk az évben. Az útvonal változatos, van benne erdei terep és emelkedő is. Akik teljesítették a Rénszarvas-futam, azok hagyományosan rénszarvasmintás keksznyomdával készített mézeskalács-érmet kaptak. 

 

Jakab Sándor, Újudvar polgármestere arról beszélt az adventi piac kapcsán, hogy a település rendszeresen tartanak termelői piacot, illetve a jótékonykodás sem áll messze tőlük. Évek óta hirdetnek segítő akciókat és évről évre csodapontként kapcsolódik a település az Egy doboznyi szeretet felhíváshoz. A hasonló akciók sorát gyarapítva idén édességgyűjtő felhívást tettek közzé a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályainak javára. A finomságokkal a kis betegeknek és az ott dolgozóknak szeretnének kedveskedni. A helyi Nova Curia Civil Egyesület tagjainak közreműködésével pedig különféle frissen készített finomságokat vásárolhattak a látogatók a piacon, melyekhez az alapanyagot az önkormányzat biztosította. Az itt befolyt összeget szintén a két kórház gyermekosztályának javára adományozzák. Emellett a kézműves foglalkozáson készített mézeskalácsok egy részét is eljuttatják az egészségügyi intézményekbe. 

 

A termelői piacon közel 30 árus kínálta termékeit, közben zenével hangolódhattak az érdeklődők az ünnepekre. A kulturális műsorban az Édes Kettes formáció lépett fel karácsonyi műsorával, majd a helyi óvodások előadása következett. 

 

Ellátogatott az adventi forgatagba Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy az önkormányzat és a helyiek céljainak megfelelően élénk és élettel teli vásárt tartanak a nemrégiben átadott piactéren, vagyis oda fejlődött, amit szerettek volna elérni. Arról is beszélt, hogy Újudvar mellett számos település is jelentős fejlesztéseket tud felmutatni, hiszen a kormányzat figyelmet szán a vidék Magyarországának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában