Frissen Zalából

2021.12.03. 14:00

A bajorországi Pliening városából érkezett ajándék a gutorföldei tűzoltóknak

Németországból, Pliening városából érkezett felajánlásként több eszközből álló tűzoltó- felszerelés a településre.

Korosa Titanilla

Nyakas István és Roland Frick a felszereléssel Fotó: Korosa Titanilla

Gutorfölde és a német település közti kapcsolatról és az adományról Nyakas István, a falu polgármestere számolt be.

- Pliening Münchentől mintegy 10 kilométerre található – kezdte Nyakas István. – A város lakossága közel 6 ezer fő. A polgármester Roland Frick, aki már a második ciklusát tölti, és 25 évvel ezelőtt vett egy családi házat Gutorföldén. Azóta is minden évben több alkalommal utazik a családjával Gutorföldére. Az évek során nagyon jó kapcsolatot építettek ki a falubeliekkel és az önkormányzattal is. Roland Frick már több alkalommal segítette különféle használt felszereléssel a helyi sportklub, valamint az önkormányzat működését, amit igen szívesen veszünk tőle. Idén komoly fejlesztést végeznek Plieningben a városi tűzoltóságnál, a szervezet önkormányzati fenntartású, három embert foglalkoztatnak a feladatra. A város állami támogatással teljesen új felszerelést, új tűzoltóautót kapott, és a tűzoltóság épületének felújítását is elvégezték. Így a Gutorföldével való jó kapcsolat eredményeként úgy döntöttek, hogy a régi felszerelést nekünk ajándékozzák, és még a szállítást is megoldják. Ennek megfelelően még október végén megérkezett a három raklapnyi eszköz. Van közte benzinmotoros szivatytyú, tűzoltó-felszerelés, valamint egy tömlős mosógép egység is, illetve több kisebb felszerelést is tartalmaz.

Nyakas István és Roland Frick a felszereléssel Fotó: Korosa Titanilla

Nyakas István hozzátette: Gutorfölde polgári védelmi besorolása szerint a II. kategóriába tartozik, ennek megfelelőn 50 fős polgári védelmi szervezetet kellett létrehozniuk a faluban, illetve mellette 12 fős önkéntes települési mentőcsoport is működik.

- A szervezetek tagjai már több minősítő gyakorlaton is részt vettek – tette hozzá a polgármester. – A település fekvése miatt veszélyeztetett árvízvédelmi szempontból, az időnként előforduló villámárvizek, a nagy mennyiségben érkező csapadékvíz elvezetése gondot jelent a falu egyes részein. Emiatt is nagyon örülünk Pliening város és polgármestere felajánlásnak, mert az adományozott felszerelések ezen feladatok megoldásához nyújtanak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában