Frissen Zalából

2021.11.07. 20:00

Tótpeti Lili sikere, romló járványhelyzet és halálos lakástűz – ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb történéseit.

zaol.hu

A hosszú hétvégén 20 közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a zalai rendőrök

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, a hosszú hétvégén 20 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A balesetek közül 3 könnyű sérüléssel, további 17 anyagi kárral végződött. Részletek itt.

„Elképesztő érzést jelent a győzelem” – A kanizsai királynő, Tótpeti Lili nyilatkozott lapunknak

Pozitív kisugárzásával, kedvességével, bájos természetességével, no és persze kitűnő alakjával lenyűgözte az országos verseny zsűrijét. A nagykanizsai 20 éves Tótpeti Lili lett a Miss World Hungary 2021 királynője. Interjúnkat itt olvashatja!

Középen a sugárzó mosolyú kanizsai királynő, Tótpeti Lili
Fotó: ZH

Romlik a vírushelyzet – Zalai kórházakban érdeklődtünk, de orvost és polgármestert is megszólaltattunk

November elsejétől ismét maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon és megállóhelyeken. A munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak – az állami szférában elvárt az oltás felvétele. A kórházakban országosan látogatási tilalom lépett életbe. Körképünkben többek között zalai kórházakban érdeklődtünk a szigorításokról, de orvos és polgármester is megszólal a járványhelyzettel kapcsolatban. Cikkünket itt találja.

Halálos lakástűz történt Belsősárdon

Egy idősebb, a hetvenes évei közepén járó férfi holttestét fedezték fel saját családi házában kedd este a tűzoltók. A tragédiát vélhetően füstmérgezés okozhatta, a lakásban ugyanis egy korábbi tűz nyomait találták. Részletek itt.

A tűzoltók a helyszínen
Fotó: Lenti tűzoltó-parancsnokság

Kalliopé-díjat kapott Bubits Tünde Zalaegerszegen

Kedden délután másodszor adták át a Csősz Katalin által édesapja, Csősz József magyar-történelem szakos tanár (1938-2019) emlékére alapított Kalliopé-díjat, amelyet idén Bubits Tünde középiskolai magyar-ének szakos mestertanár, író, költő, a Pannon Tükör főszerkesztője nyert el az irodalomért nemcsak a tanórákon végzett 31 évnyi elhivatott pedagógusi munkájáért. Részletek itt.

Iványi Ildikó, Bubits Tünde, Csősz Kati és Gerencsér Katalin
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Triatlon-vb: a zalai Bicsák Bence bronzérmes lett Abu-Dzabiban

Legjobb magyarként Bicsák Bence a harmadik helyen végzett a triatlonosok világbajnoki sorozatának pénteki versenyén, Abu-Dzabiban. Részletek itt.

A Zalakerámia-ZTE KK kitiltotta a játékosát inzultáló szurkolót

A péntek esti, Zalakerámia-ZTE KK – Nyíregyháza férfi kosárlabda-mérkőzést követően az egyik szurkoló többek állítása szerint is leköpte az egerszegi együttes játékosát, Horti Bálintot. Részletek itt.

Ezek is érdekelhetik