Frissen Zalából

2021.11.02. 12:00

Növényeket ültettek Csörnyeföldön

Mintegy másfél tucatnyian vettek részt abban a faluszépítő munkában, amit egy térségi program keretében pénteken tartottak a dél-zalai községben. A település három pontjára ültettek ki növényeket.

Gyuricza Ferenc

Sokan vettek részt a munkában Fotó: önkormányzat

Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester elmondta: ezúttal főleg cserjék és virágos növények telepítésére szerveztek önkéntes munkát, hiszen az országfásítás program során fákat már ültettek a templom környékére és a Liget utcába.

– Ezúttal a faluház környéke volt az egyik kiválasztott helyszín, ahol az elöregedett, és emiatt kivágott tuják helyére kerültek új növények – folytatta a polgármester. – A hivatal melletti területre és a leendő játszótér szomszédságába telepítettünk még levendulát, babérmeggyet, bugás hortenziát és ciprusféléket.

Ugyancsak pénteken a falugondnoki szolgálattal kapcsolatban lakossági fórumot is tartottak a községben, ahol az is felmerült, hogy heti egy alkalommal bevásárlónapot szerveznének a lakosság ellátása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában