Frissen Zalából

2021.11.16. 12:00

Négyezer-ötszáz kilónyi ponty érkezett a zalai tavakba

Újabb haltelepítést végzett az általa kezelt vizeken a Zalaerdő Zrt. Ernszt Tamás, az állami erdőgazdaság vadászati, halászati előadója előrebocsátotta: az őszi időszak kiemelten fontos mind a halastavak, mind a horgászvizek kezelői számára.

Horváth-Balogh Attila

A tavakba 1,2-2,5 kilós pontyok érkeztek Fotó: Zalaerdő Zrt

– A haltermelő tavaknál a lehalászás, a kifogott halállomány tárolása és piacra juttatása ad napi feladatot egészen a karácsonyi ünnepekig, a horgászati hasznosítású tavaknál pedig az év közben kifogott halak pótlásának elvégzése az aktuális, időszerű teendő, amellyel a következő év, illetve évek eredményes horgászfogásainak feltételei teremtődnek meg – mondta a szakember. – A 2021-es esztendő végéhez közeledve a horgászvizek kezelői már a télre és a következő évre készülve nemcsak a tavak hal­állományát pótolják, hanem rendbe teszik a vízpartokat és a műtárgyak karbantartását is elvégzik.

A tavakba 1,2-2,5 kilós pontyok érkeztek Fotó: Zalaerdő Zrt

Ernszt Tamás azt is hozzátette: a Zalaerdő Zrt. a tulajdonában és halgazdálkodási kezelésében álló víztározókon – a természetes szaporodás feltételeinek biztosításán felül – esztendőről esztendőre több alkalommal végez haltelepítést. Ennek jegyében a Kistolmácsi-víztározó halállománya 3000 kilogramm, míg az erdő ölelte Szentpéterföldei-tó hal­állománya 1500 kilogramm méretes, 1,2-2,5 kilogramm közötti pontyokkal gazdagodott november 10-én.

A halak Somogy megyéből érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában