Frissen Zalából

2021.11.27. 18:03

Meggyújtották az első adventi gyertyát a zalaegerszegi Dísz téren

Szombaton, az immár karácsonyi díszbe öltözött Dísz téren gyulladt ki az első adventi gyertyaláng.

Rákos Bianka

Az első gyertya meggyújtása. Fotó: Rákos Bianka

A koronavírus alapjaiban írta át életünket, így külön öröm, hogy idén – egy év kihagyás után – ismét megnyílt az Egerszegi Advent. A finom forralt bor és gofri mellett szombaton több programmal is kedveskedtek a látogatóknak. Valljuk be, erre a mögöttünk lévő nehéz időszak után, még az eddigieknél is nagyobb szükség volt.

A Dísz téren 16 órától színpadra lépett Laposa Julcsi népzenész, aki gyermekkoncertjével szórakoztatta a vendégeket, majd 17 órától a Zala Fuvolakvartett műsorára került sor, akik főleg karácsonyi dalokkal készültek.

Az első gyertya meggyújtása. Fotó: Rákos Bianka

A hagyományok szerint idén is egy szervezet, ezúttal a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének vezetője, Ruisz Cecília gyújtotta meg fél hatkor az első adventi gyertyát. A vezető rövid beszédében mindenkinek kellemes ünnepeket és jó egészséget kívánt – hiszen ahogy ő fogalmazott – utóbbira a koronavírus-járvány miatt különösen szükség van.

A gyertyagyújtás után Debrei Zsuzsa és Bot Gábor zenés előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Videó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában