Frissen Zalából

2021.11.09. 07:00

Lassan elkészül a járda és az akadálymentes feljáró a pákai templomnál

Lassan elkészül a járda és az akadálymentes feljáró, amely a régi betonlépcső helyett a Szent Péter és Szent Pál tiszteletére felszentelt templom oldalsó bejáratához vezet.

Korosa Titanilla

Széles, térköves járda visz a templom bejáratáig. A kép a munkálatok kezdetén készült

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Németh Csaba plébános elmondta: régóta problémás volt a töredezett, ráadásul télen csúszós lépcső, illetve az is, hogy a templomot nem lehetett munkagéppel, járművekkel megközelíteni. Pedig a több mint 300 éves épületnél időnként szükség van javításokra. Továbbá a templomkert gesztenyefái is közel 150 évesek, ápolásukhoz szakemberek segítségét veszik igénybe.

Széles, térköves járda visz a templom bejáratáig. A kép a munkálatok kezdetén készült
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A munkálatokhoz szükséges anyagi forrás összegyűjtéséhez a nyáron a hívek segítségét is kérte a plébános. Helyi összefogással, illetve a szombathelyi egyházmegye és a környékbeli településvezetők segítségével őszre rendelkezésre állt az összeg, amiből az átalakítást megvalósíthatják.

– Sok jó ember kisebb adományai vezettek el ahhoz, hogy elvégezhetjük a munkálatokat – magyarázta a plébános. – A szakemberek eltávolították a veszélyes betonlapokat, megszüntették a lépcsőt. Ennek helyén enyhén emelkedő feljárót alakítanak ki, ezzel az akadálymentesítést is megoldva. A járdát pedig a bejáratig kiszélesítették, ez térköves burkolatot kapott, s így már nagyobb járművekkel is elérhető a templom. Nem beszélve arról, hogy egységes, szebb is lett a megújult környezet. Remélem, közösségi térré alakul a templomkert, ahová tavasszal szeretnénk padokat is kihelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában