Frissen Zalából

2021.11.28. 20:00

Kötelező oltás Ausztriában, illegális strand Hévízen, elmarad az újévi fényfestés Zalaegerszegen – az elmúlt hét legolvasottabb hírei

Áttekintjük az elmúlt hét meghatározó Zala megyei híreit.

zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Kötelező oltás Ausztriában: a kanizsai származású Göntér Vivien szerint egyre több magyar fontolgatja a hazaköltözést

 

A kanizsai származású Göntér Vivien az ausztriai Saalbach-Hinterglemmben él párjával. Szerintük a kötelező oltás megosztja a társadalmat, a magyarok közül többen például hazaköltöznének. A fiatal hölgy számára a kijárási korlátozás nem jelent különösebb újdonságot, hiszen már átélt hasonló intézkedést.

Göntér Vivien nem a kötelező oltás miatt költözne
Fotó: ZH

 

Hozzátette: a téli időszakban könnyebb betartani a szabályozást, mint nyáron. – Februártól kötelezővé teszik az oltást, ami miatt egyre több magyar fontolgatja a hazaköltözést – folytatta. – Ismerek olyan családot, amelyik több mint 10 éve Ausztriában él, s eddig meg sem fordult a fejükben, hogy visszatérjenek Magyarországra. Bővebb információ ITT.

 

Elmarad az újévi fényfestés Zalaegerszegen – újabb járványügyi intézkedéseket osztott meg Balaicz Zoltán

 

– Utoljára 2020. január 1-jén volt városi újévköszöntő tűzijáték. A 2000-ben indult, 20 éves hagyomány az új igények miatt átalakul, hiszen az évek során egyre több polgártársunk kérte, hogy állat-, ember- és környezetbarát módon ünnepeljünk. Nagyon sok kutyatartó és kisgyermekes család fordult az elmúlt években az önkormányzathoz, kérve, hogy a hangos és környezetszennyező tűzijáték helyett fényfestéssel köszöntse Zalaegerszeg is az újévet, csatlakozva azon városok listájához, ahol a klímavédelemre, az állatokra, főleg a kutyákra, és a kisgyermekes családokra tekintettel már változtattak, pl.: Székesfehérvár, Ajka, Veszprém, Debrecen, Kecskemét, Sárospatak. Szerettük volna, ha meghitten, együtt, egy új, közös élménnyel indíthatja útnak a 2022-es esztendőt a lakosság – tájékoztatott a polgármester. Erről és a további intézkedésekről bővebben ITT olvashat.

 

A hévízi kifolyóban tilos fürödni, mégis megteszik, s ezzel a világhírű tavat károsítják

 

A hévízi kifolyót már a turizmussal, utazással foglalkozó magyar internetes oldalak is reklámozzák. Nyáron tömegek strandoltak a csatornában és partján, ami nemcsak tilos és veszélyes, de ezzel visszafordíthatatlan károkat is okoznak a védett területen. A középkorú házaspár a keszthelyi Helikon park szélén érdeklődik, merre van a hévízi kifolyó.

A hévízi kifolyó szerepel a lápi és szikes tavi védettséggel érintett területek listáján, országos jelentőségű védett érték Fotók: Szabó Judit

Azt mondják, a neten olvasták, milyen remek ingyenstrand. A magyarorszagom.hu a Hévízi-csatornát hazánk egyetlen gyógyvizes szabadstrandjaként írja le, ahol nem kell védettségi igazolás, és a víz hőmérséklete még a legzordabb téli napokon is 22-25 fok. Részletek ITT olvashatók.

 

Vaddisznóval ütközött egy autó a 74-esen Zalaegerszeg és Egervár között

 

Vaddisznóval ütközött egy autós kedden este hét óra körül a 74-es főúton Egervár és Zalaegerszeg között.A balesetben ember nem sérült meg, az anyagi kár jelentős.

Fotó: Pezzetta Umberto

További fotók ITT találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában