Frissen Zalából

2021.11.02. 11:30

Keszthelyen számos fejlesztés kezdődött vagy indul a közeljövőben

Az elmúlt esztendő beruházásairól, fejlesztéseiről is szó esett a város közmeghallgatásán. Nagy Bálint polgármester szerint sok területen jelentős az előrelépés Keszthelyen.

Péter B. Árpád

A városvezető köszönetet mondott a helyieknek a vírushelyzetben tanúsított helytállásukért – kiemelten az egészségügyi és szociális dolgozóknak, a civil szervezeteknek és a vállalkozóknak. Azt mondta, az önkormányzat minden lehetőséget megragadott, hogy a gazdaság újraindítását segíteni tudja.

Arról is beszélt a polgármester, hogy az örökölt, „nagyon komoly nehézségekkel küzdő projektek” közül már csak a Kísérleti utcai óvoda ügyét kell rendezni, a többi beruházásra sikerült jó megoldást találni.

Kiemelte: a veszprémi érsekséggel való egyre szorosabb kapcsolat eredményeként összességében több mint 10 milliárdos fejlesztés kezdődik Keszthelyen a Kiskastélyban és a Ranolder-iskolában, az utóbbiban megépülő tornacsarnok pedig a Vajda-­gimnázium és a Premontrei-­szakgimnázium diákjait, továbbá a város sportegyesületeit és civil szervezeteit is szolgálja. Nagy Bálint további oktatási fejlesztésekről is beszámolt, amelyekkel a „város szeretné erősíteni az oktatásban betöltött szerepét”.

A közmeghallgatáson a legtöbben a további utcafelújításokról érdeklődtek Fotó: Belovári András

– Szintén jelentős beruházás, hogy az MVM Keszthelyen alakítja ki az országban elsőként létrejövő közösségi napelemparkját, amelynek az a célja, hogy azok is részesülhessenek a megújuló energia előnyeiben, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy az ingatlanuk tetejére napelemeket telepítsenek – hangsúlyozta Nagy Bálint a közmeghallgatás témáit összefoglaló sajtótájékoztatón.

Szólt a zöldfelületi fejlesztésekről, a Balaton-parti nagyprojektről, az idei és a jövőre tervezett strandi beruházásokról, és arról, hogy teljesen új kamerarendszert építenek ki. A Balaton, a Lovasi és a Sörház utca korszerűsítéséről is beszélt, a megújult keszthelyi buszvárókról, továbbá két elnyert projektről, amelyeknek köszönhetően Zámorban, illetve a belváros kisebb utcáiban is megoldódik a csapadékvíz-elvezetés problémája.

A közmeghallgatás hozzászólóinak többsége a további utcafelújításokról kérdezett, és kézi szemetesek elhelyezését szorgalmazta a város még több pontján. Nagy Bálint jelezte, nemcsak frekventált helyen lévő közterületeket akarnak rendbe tenni, hanem például kertvárosi szakaszokat is.

Ezek is érdekelhetik