Frissen Zalából

2021.11.13. 13:00

Ismét megrendezték a hagyományos Tarka lepke, kis mese Zala Megyei Verses Mesemondó Versenyt

Immár 25. alkalommal rendezték meg a hagyományos Tarka lepke, kis mese Zala Megyei Versés Mesemondó Versenyt az Apáczai Csere János Művelődési Központban. A programot a 100 éve született Pilinszky János emlékének szentelték.

Jóna István

Képünkön elöl a díjazott gyerekek, hátul a zsűri látható Fotó: Pezzetta Umberto

- A megye több településéről összesen 27 általános iskolás diák szavalt verset, vagy adott elő prózai művet. A tavalyi versenyhez képest, amit csak az online térben tudtak megrendezni, a gyerekek nagyon örültek, hogy közönség előtt versenyezhetnek – tájékoztatott Bednárikné Rácz Enikő, a Keresztury VMK igazgatóhelyettese. A fiatalokat háromtagú szakmai zsűri Turbuly Lilla író, költő, Hertelendy Attila színművész és Kocsis Tamás irodalmi portál szerkesztő értékelte. Turbuly Lilla elmondta, hogy a gyerekek jól felkészültek, de voltak többen, akik alul-, és voltak, akik túlvállalták magukat.

Képünkön elöl a díjazott gyerekek, hátul a zsűri látható Fotó: Pezzetta Umberto

A 3-4. osztályosok között első helyen Eszteró Emma (Izsák) végzett, a 2. Bocs Zalán (Ady) és Mázsa Boglárka (Izsák) előtt. Az 5-6. osztályosok között Bors Anna Zoé (Eötvös) lett az első, Rozmán Dávid (Landorhegyi ) és Nagy Réka (Petőfi) előtt. A 7-8. osztályosoknál Andor László Gergely (Izsák) nyert, Zalavári Lola (Dózsa) és Toplak Tamara (Lenti, Arany) előtt.

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában