Frissen Zalából

2021.11.05. 07:00

Giro d’Italia: szakaszhajrá Nagykanizsán

Óriási lehetőség a város számára, hogy Nagykanizsát is érinti a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny jövő évi magyarországi szakasza – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Radics Bálint, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Pásztor András

Radics Bálint a tegnapi sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

– Két éve Nagykanizsa szakaszbefutóként szerepelt a programban, ám ez a Covid miatt meghiúsult – emlékeztetett Radics Bálint, hozzátéve: az elmúlt két évben – Valter Attila szenzációs szereplésének köszönhetően is – hatalmas lett a verseny a magyar települések között a hazai szakaszokat illetően, ezért nagy fegyvertény, hogy Cseresnyés Péter államtitkárnak is köszönhetően a dél-zalai térség is szerepet kap a jövő évi harmadik, egyben utolsó magyarországi szakaszon, ami Kaposvárról indul és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig tart. Radics Bálint hangsúlyozta: Nagykanizsán nem csak átteker a mezőny, szakaszhajrá vár a versenyzőkre a belvárosban, ami a nézősereg számára igazi látványosságot garantál.

Radics Bálint a tegnapi sajtótájékoztatón
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A képviselő megjegyezte: reméli, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója is örömmel fogadja Nagykanizsa kerékpársport terén elért újabb sikerét, és nem fog akadályokat gördíteni a szervezés és a lebonyolítás elé, így közös városi ünnep lehet a Giro kanizsai részhajrája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában