Frissen Zalából

2021.11.30. 17:00

A karácsonyi ünnep varázslatos hangulata a muravidéki Pincén

A téli ünnepkör varázslatos hangulatát, az advent időszakának reménységgel teli várakozását mutatta be az a kiállítás, amit a helyi faluotthonba szervezett a 2020-ban újjáalakult Zala György Művelődési Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Gál Mónika, Magyar Vali és Vrsic Iboljka a kiállítás egy részletével

A múlt pénteken és szombaton bemutatott tárlat az egyesület tagjainak munkáját dicséri. Vrsic Iboljka elnök elmondta: a bemutatott tárgyak egy részét közösen, műhelymunkák keretében készítették el, a többségüket azonban saját otthonaikban, egyedül, esetleg családtagjaik bevonásával dolgozták ki a tagok. A kiállítás összeállítása egy meghatározott szisztéma alapján történt, hiszen külön helyre kerültek az adventi koszorúk és díszek, külön részét képezték a tárlatnak az üdvözlőkártyák, de egy elképzelt, mesebeli kis települést is kialakítottak.

Gál Mónika, Magyar Vali és Vrsic Iboljka a kiállítás egy részletével Fotó: Gyuricza Ferenc

Az adventi tárlat külön érdekességét jelentette az a teríték, aminek díszeit ugyancsak a téli ünnepkör szimbólumai adták. Vrsic Iboljka szerint egyébként némi kézügyesség birtokában ez utóbbit bárki el tudja készíteni.

- A kreativitásunkat szerettük volna bemutatni – tette hozzá az elnök. -Az adventi koszorúk, karácsonyi díszek többsége elkészíthető olyan összetevőkből, amelyek ma már szinte bárhol megvásárolhatók, csak egy kis fantázia szükségeltetik hozzá. Emellett vannak kifejezetten a téli ünnepkörhöz kapható késztermékek is, ott pedig az installációk összeállításában tudjuk a kreativitásunkat kamatoztatni. Azt gondoljuk, hogy a karácsony varázslatára, meghitt hangulatára ma talán még inkább szüksége van az embereknek, mi a magunk részéről ezzel a kiállítással szerettünk volna hozzájárulni ehhez.

A Zala György Művelődési Egyesületnek más tervei is voltak az adventi időszakra, december 11-ére például néptáncgálát terveztek, ez utóbbit azonban az egészségügyi veszélyhelyzet miatt átmenetileg le kellett mondaniuk. Abban bíznak, hogy márciusban már lesz lehetőség pótolni a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában