Frissen Zalából

2021.10.07. 14:00

Tapssal búcsúztatták el az iharosberényi háziorvost

Nemrég titokban nagy tömeg gyűlt össze a háziorvosi rendelő ablaka előtt.

Horváth-Balogh Attila

A páciensek nagy tömege búcsúztatta el dr. Erőss Sándort és munkatársait Fotó: ZH

Az Iharosberényben és a társ­községekben élő páciensek azért mentek a rendelőhöz, hogy tapssal köszönjék meg a több mint 45 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonult szeretett háziorvosuk, dr. Erőss Sándor és kollégái, Csikai Anna orvosírnok (egyben feleség), valamint a nyugdíjból segítőtársként visszatért Beke Lászlóné Piroska asszisztens munkáját.

Érdekesség, hogy a nagy tudásáról és emberségéről ismert doktor felmenőivel együtt 132 éven át szolgálta a praxisba tartozó betegeket.

A páciensek nagy tömege búcsúztatta el dr. Erőss Sándort és munkatársait Fotó: ZH

Nagyapja, dr. Erőss József uradalmi és körorvos 1889-ben kezdte meg munkáját Iharosberényben. Körzetéhez hét falu és több puszta tartozott. Több mint 50 éven át szolgálta az egészségügyet, szabadságot nem vett ki, csakis hivatalos és komoly családi ügyek miatt hagyta el körzetét.

Fia, dr. Erőss András körorvos 1902-ben született Iharosberényben. 1928-tól látta el szülőfalujában a körorvosi feladatokat. Délelőttönként a rendelőben, délután pedig a falvakat járva gondozta betegeit, nem egyszer gyógyszerüket is megvásárolva.

Az ő fia, a most nyugdíjba vonult dr. Erőss Sándor háziorvos 1975-ben vette át apja körzetét. Körzeti, majd háziorvosként folytatta – és zárta le most – az Erőss család 132 éve tartó, három generáción átívelő orvosi szolgálatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában