Frissen Zalából

2021.10.06. 06:50

Megyeszerte emlékeznek a nemzeti gyásznapra

Október 6-ai nemzeti gyásznapon számos zalai településen rendeznek megemlékezéseket az aradi vértanúk tiszteletére.

ZH

Nagykanizsán az Aradi udvarban emlékeznek Fotó: archív/SzA

Fotó: Szakony Attila

Zalaegerszegen 17 órakor várják a megemlékezőket az Aradon kivégzett tábornokok után négy nappal áldozatul esett Csány László szobránál. Emlékezőbeszédet Bali Zoltán alpolgármester mond, közreműködik Farkas Ignác Jászai-díjas színművész, valamint Bot Gábor színművész és ifj. Horváth Károly népzenész.

Nagykanizsán 10 órától hagyományosan az Aradi udvarban kerül sor a vértanúk tiszteletére rendezett megemlékezésre. Szerepelnek a Hevesi Sándor Általános Iskola diákjai, beszédet mond Balogh László polgármester.

Nagykanizsán az Aradi udvarban emlékeznek Fotó: archív/SzA

Keszthelyen 17 órakor a Szent Miklós temetőben – rossz idő esetén a Balatoni Múzeumban – hajtanak fejet a vértanúk emléke előtt. Beszédet Őry Gábor, a Ranolder katolikus általános iskola igazgatója mond, közreműködnek az intézmény diákjai.

Hévízen 10 órakor kezdődik a megemlékezés – jó idő esetén a Városháza téren, másként a polgármesteri hivatal dísztermében. Emlékezőbeszédet Papp Gábor polgármester mond, közreműködnek az Illyés-iskola diákjai.

Lentiben 16.30-tól az Október 6-i emlékparkban Horváth László polgármester mond beszédet, a műsorban a Lámfalussy-iskola diákjai működnek közre.

Zalalövőn a Salla-művelődési központban 18.30-kor Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója tart emlékelőadást. ZH

Útlezárás

Október 6-án, vagyis ma a 16.40-től 18 óráig terjedő időben a városi megemlékezés miatt lezárják a megyeszékhelyen a Kossuth utca Kisfaludy utca és Csány tér közötti szakaszát. A helyi buszjáratok ez idő alatt terelő útvonalon közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában