Frissen Zalából

2021.10.28. 07:00

Megnézték a Köztársaság és a Juhász utcai fejlesztést Zalaegerszegen

A Köztársaság útján közmű-, út- és parkolófelújítás kezdődött, a Juhász Gyula utcában befejeződött az útburkolat korszerűsítése. Mindkét helyen bejárást tartott szerdán a városvezetőség.

Arany Gábor, Jóna István

Kocsis Csaba és Balaicz Zoltán a Juhász utcában

Forrás: zaol.hu

Fotó: Fehér Márk

Ez év nyarán a Juhász Gyula utcában az E.ON Közép- dunántúli Gázhálózat Zrt. beruházásában gázvezeték-rekonstrukció zajlott, amely az út keleti és nyugati félpályáját is érintette. Az önkormányzat már tervezte az útburkolat felújítását, ám így, összehangolva a közműépítéssel, a helyreállító munkákat is el tudták végezni, hangzott el a tegnapi sajtóbejáráson. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a beruházás 26,7 millió forintból, 500 méter hosszúságban valósult meg. A rossz állapotú ivóvíz- és szennyvízbekötések cseréjét is elvégezték.

Kocsis Csaba és Balaicz Zoltán a Juhász utcában
Fotó: Fehér Márk / zaol.hu

A Juhász utcai sajtóbejáráson Vigh László országgyűlési képviselő az önkormányzat felelős gondolkodását dicsérte, hogy időt és pénzt fordít a város fejlesztésére. Gecse Péter mint a térség önkormányzati képviselője összefoglalta a páterdombi fejlesztéseket – jelenleg a Kinizsi utcai járdafelújítás és a Baross Gábor utcai parkolóépítés van folyamatban. Az E.ON képviseletében Kocsis Csaba üzemigazgató beszélt az elavult gázelosztó acélvezeték cseréjéről, ami 60 millió forintból valósult meg.

A Köztársaság útján csapadékvíz-csatornát is fektetnek
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Kovács Károly városépítő program egyik elemeként építik át a Köztársaság útja 85. számú tízemeletes ház nyugati oldalán a parkolót és a közlekedőt. Erről szerdán a helyszínen számolt be Balaicz Zoltán polgármester és Bognár Ákos önkormányzati képviselő. Mint elhangzott, a bruttó 26,5 millió forint költségvetésű beruházásban a kivitelező Szabadics Zrt. és Horváth-ÉP Kft. konzorciumának szakemberei a betonlapos, töredezett burkolatú közlekedőutat újítják fel, aszfaltozzák le 50 méter ­hosszban, valamint térköves parkolót alakítanak ki három beállóval bővítve, egyúttal új csapadékcsatornát építenek ki.

Jövőre folytatódik a tömbbelsők felújítása a szomszédos társasházak környezetében. Szó esett arról is, hogy a városban található 869 út és járda hossza 520 kilométer, és ezekre évente 300 millió forintot tud költeni az önkormányzat. A beruházás kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő bejelentette, a kormány elhatározott célja, hogy az összes település közműtérképét elkészítteti, mert e téren nagyon nagy a hiátus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában