Frissen Zalából

2021.10.06. 07:00

Kutyás bemutatóval szórakoztatták a csesztregi óvodásokat

Az állatok világnapja apropóján egész hetes programot szervezett a Tündérkert Óvoda. Rögtön a nyitónapon, azaz hétfőn délelőtt kutyasimogatóval egybekötött bemutató várta a gyerekeket.

Gyuricza Ferenc

Az egyesület három tagja, Devecz-Szabó Tünde, Bódi László alelnök és Vatali Ferenc kutyáikkal a bemutatón Fotó: Gyuricza Ferenc

A programsorozat kapcsán Cseke Erika intézményvezető elmondta: nemcsak arra törekedtek, hogy a saját környezetükben fellelhető állatokat bemutassák az óvodásoknak, de azt is szerették volna szemléltetni előttük, hogy ezek az állatok mennyire tanulékonyak, illetve emberként miben tudjuk hasznukat venni. A törekvésben a 2014-ben alapított Lenti Kutya Sport Egyesület volt a partner, melynek egyik tagja szülőként is kapcsolódik az intézményhez.

Az egyesület három tagja, Devecz-Szabó Tünde, Bódi László alelnök és Vatali Ferenc kutyáikkal a bemutatón Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ezen a mini kutyás bemutatón fegyelmező feladatokat, illetve az őrző-védő munka egy részét láthatták az érdeklődő tekintetű óvodás gyermekek, azután pedig terápiás jellegű kutyasimogatásban vehettek részt a gyerkőcök – mondta Makker Zsolt, a 15 fős, de 25-30 kutyás gazdát összefogó egyesület elnöke. A bemutatón magyar vizsla, border collie, berni pásztor, labrador, golden retriewer, york terrier és keverék kutyusok szerepeltek, zömében már vizsgázott, képzett kutyák, a simogatásnál azonban akadt még képzés alatt álló eb is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában