Frissen Zalából

2021.10.05. 07:00

Kiskanizsai jubileumok: ünnepelt a polgári olvasókör és az Árvácska Dalkör is

Kettős jubileumot ünnepeltek szombaton a Móricz Zsigmond Művelődési Házban: a Kiskanizsai Polgári Olvasókör fennállásának 151. és a tagjaikból alakult Árvácska Dalkör létrejöttének 15. évfordulóját.

Benedek Bálint

A díjazottak az államtitkár és a polgármester társaságában: Cseresnyés Péter, Kálcsics László, Szablics Lászlóné, Cserfő György és Balogh László Fotó: Gergely Szilárd

A jeles eseményre dalostalálkozót is szerveztek a kiskanizsaiak, melyre szinte megtelt a művelődési ház nagyterme. A jelenlévőket a jubiláló csoportok elnöke, Salamon Sándorné köszöntötte, aki elmondta: összetartó közösségük az elmúlt időszak nehézségei ellenére is kitartott és lelkes maradt.

Cseresnyés Péter államtitkár megnyitó beszédében kiemelte: az Árvácska Dalkör vidám csokraival bizonyítja, hogy a magyar nem csak sírva vigad, s hogy milyen sokszínű hazánk népi kultúrája.

A díjazottak az államtitkár és a polgármester társaságában: Cseresnyés Péter, Kálcsics László, Szablics Lászlóné, Cserfő György és Balogh László
Fotó: Gergely Szilárd

– A kiskanizsaiak az összetartozásra, a generációk közötti kapocsra ugyancsak büszkék lehetnek – folytatta a politikus. – Eközben megőrizték eleink örökségét és hagyományait, melyet a mai fiataloknak ilyen és ehhez hasonló alkalmakkor átadhatnak. A dalkörök fontosnak tartják, hogy odafigyeljenek a hitükre, a magyarságukra, amivel példát mutathatnak másoknak.

A folytatásban Balogh László polgármester is szólt az egybegyűltekhez. Szerinte mindkét ünneplő társaság büszke lehet arra, hogy megmaradhatott, és valóban nagyszerű közösségben létezhet. Ők mindannyian erőt és hitet adtak egymásnak, s ezen a szilárd alapon építkezhetnek tovább.

A városvezető ezt követően Nagykanizsa elismerését egy emléklap átadásával fejezte ki a Kóta (a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) minősítőjén Arany Páva-díjjal kitüntetett dalkörnek.

Ezután újabb elismerések átadása következett, mellyel az olvasókör honorálta tagjai­nak áldozatkész és támogató munkáját. Hárman – Szablics Lászlóné, Kálcsics László és Cserfő György – vehettek át oklevelet. Salamon Sándorné ezenkívül megköszönte Németh Renátának, a dalkör karnagyának munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában