Frissen Zalából

2021.10.08. 13:00

Két új berendezés is megkönnyíti a gelsei önkéntes tűzoltók munkáját

A helyi önkéntes tűzoltó-egyesület két, a mentési munkálatokat nagyban segítő eszköz beszerzésére nyert kétmillió forintot a Magyar falu program civil szervezeteket támogató pályázatán.

Benedek Bálint

Baján Sándor kezében a feszítővágó, Hajmás Gábor pedig az új fűrészt mutatja Fotó: Szakony Attila

Az egyesület tavaly nyáron avatta közel 20 millió forintból felújított közösségi épületét és az ahhoz kapcsolódó könnyűfém szerkezetű csarnokot. A szervezet 2015 óta önálló beavatkozóként végzi mentő-tűzvédelmi feladatait, s úgy érezték, szükség van a felszerelésük modernizálására.

A pályázati sikerről Baján Sándor, az egyesület elnöke és Hajmás Gábor mentor beszélt. Elmondták: pontosan tudták, hogy milyen ­berendezésekre lenne szükségük, melyekre megnyerték a szükséges kétmillió forintot.

Baján Sándor kezében a feszítővágó, Hajmás Gábor pedig az új fűrészt mutatja
Fotó: Szakony Attila

– Speciális, nagy teljesítményű akkumulátoros feszítővágó kombi ollót és egy szintén modern fűrészt vásároltunk – folytatták. – Mindkét eszköz nagy előrelépést jelent a szervezetünknek, ráadásul a jelenlegi tudásunk szerint ilyen típusú feszítővágót másutt a megyében egyelőre még nem használnak. A fűrész szintén előrelendíti a munkánkat, hiszen utóbbi szerszám is segít bennünket például egy autóbalesetnél, ahova már nem férünk be az ollóval, ott az ajtó zsanérja, vagy éppen az ülés is könnyedén elvágható vele.

A gelsei egyesület taglétszáma jelenleg 21 fő, nemrégiben egy helyi fiatal csatlakozott a csapathoz. Bíznak benne, hogy a jó példát még többen követik, hiszen egyre több vonulásuk van, műszaki mentésekhez is gyakran ­riasztják a szervezetüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában