Frissen Zalából

2021.10.20. 10:00

Hetvenegy év a gyerekekért – Ünnepeltek Zalaszentgróton

Alapításának 70. évfordulóját ünnepelte a városban működő Koncz Dezső Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A programról Horváth Nándorné intézményvezető-helyettes küldött beszámolót.

ZH

A tanulók és pedagógusok közös műsora

Fotó: Horváth Nándorné

A megye egyik legrégebbi gyógypeadagógiai intézménye 1950. október 15-én nyitotta meg kapuit a Batthyány-kastélyban. Tavaly a pandémia miatt nem tudták megülni a kerek évfordulót.

Az elmúlt 71 év alatt számos tartalmi és szervezeti változást megélt intézmény ma sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott gyermekek, fiatalok nevelését, oktatását, kollégiumi elhelyezését biztosítja az óvodától a középfokú készségfejlesztő iskola elvégzéséig, illetve utazó gyógypedagógusi hálózatot működtet a Zalaszentgróti járás területén lévő óvodákban és általános iskolákban.

Az ünnepségen tisztelegtek az alapítók előtt: Czilingerné Antal Edina intézményvezető virággal köszöntötte az egykori igazgató özvegyét, Rie­ger Lőrincnét és Rép Antalné nyugdíjas igazgatót.

A rendezvényen Varga István, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese és Baracskai József, a város polgármestere is méltatta az intézmény múltját, a sérült gyermekekért végzett tevékenységet.

Az intézmény az évfordulón „Veled is törődünk!” címmel rajzpályázatot írt ki a járás gyermekeinek. A díjakat Krepsz István, helyi festőművész-tanár adta át. A jubileumra kiállítással is készültek, mely fényképeken mutatta be a gyógypedagógiai intézmény tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában