Frissen Zalából

2021.10.05. 07:00

Az ismeretlen katona emlékére tartottak koncertet Zalalövő testvérvárosában

Az ismeretlen katona tiszteletére rendezett százéves jubileumi emlékkoncerten vett részt a közelmúltban az olaszországi testvértelepülésen, Farra d’Isonzóban Zalalövő önkormányzatának küldöttsége.

Gyuricza Ferenc

A világhírű olasz katonai fúvósegyüttes, a Fanfara della Brigata di Cavalleria a megemlékezésen Fotó: Gyarmati Antal

A látogatásról Gyarmati Antal polgármester elmondta: a koronavírus-járvány miatt hosszú idő után most először utazhattak ki az olaszországi testvértelepülésre. Az ismeretlen katona tiszteletére rendezett megemlékezés – amit ezúttal a Tenute Villanova borászat kertjében bonyolítottak le – minden évben Farra d’Isonzo egyik legjelentősebb programja. Idén egy világhírű katonai fúvósegyüttes, a Fanfara della Brigata di Cavalleria lépett fel az ünnepségen.

A világhírű olasz katonai fúvósegyüttes, a Fanfara della Brigata di
Cavalleria a megemlékezésen Fotó: Gyarmati Antal

– Nemcsak az emlékkoncerten vettünk részt, de meglátogattuk a néprajzi múzeumot, valamint a híres borvidék egyik pincészetét is – folytatta Gyarmati Antal. – Az előttünk álló időszak közös programjairól is egyeztettünk, mindkét fél elkötelezett abban, hogy az elmúlt 10 évben kialakult jó kapcsolatot folytassuk, illetve intenzívebbé és szélesebb körűvé fejlesszük. A megbeszélésen részt vett az osztrák Oberaich delegációja is, amely szintén testvértelepülési viszonyt ápol mind Farra d’Isonzóval, mind Zalalövővel.

Gyarmati Antal kérdésünkre azt is elmondta, hogy a zalalövői delegáció legközelebb az adventi ünnepekre utazik majd Olaszországba, ahol akkor gasztronómiai bemutatóval kedveskednek a farrai lakosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában